Az Európai Unió által preferált és erőltetett olajembargót követően akár 800 forintba is kerülhetne egy liter benzin. A Bors osztott-szorzott, hogy mennyiből úsznánk meg egy belföldi utat ezt követően (Budapestről, egy átlagos, 100 km-en 7 litert fogyasztó autóval, 95-ös benzinnel) és döbbenetes számok jöttek ki – írja a Bors.

  • Egy gyulai kirándulás benzinköltsége közel 27 ezer forint lenne, minimum kétszer annyi, mint most. De a benzinárstop nélkül is közel 5 ezer forinttal többe kerülne.
  • Természetesen nem más a helyzet a fővároshoz közel lévő Velencei-tó esetében sem: most nagyjából 3000-3500 forintot kell tankolnunk, hogy megjárjuk oda-vissza, embargó után ennek szintén a dupláját kellene ugyanehhez a kocsiba tenni.

A Bors által megkérdezett budapesti autósok zöme vagy spórolna majd külön a benzinre, vagy saját bevallásuk szerint kénytelenek lennének letenni a gépjárművet.

Fotó: Bors

 

Elkészült a Metropol Nagy Budapesti Korrupciótérképe! Nézd meg, melyik kerületben mennyit loptak – kattints a milliárdokért!