A 60 éves Szergej és felesége, Natalya Burenkova nyaralni mentek az elbűvölő Gloria Palace Hotelbe lányukkal és az ő partnerével. Azonban szomorú véget ért a kikapcsolódás, mind a négyüket holtan találták, miután szaunázni mentek – írja a Daily Stars.

A Gloria Palace Hotel egy 5 csillagos nyaralókomplexum Albániában. Itt ült be a család a szálloda szaunájában, ahol később fulladás következtében elhunytak. A rendőrség jelenleg is vizsgálja, hogy rendesen működött-e a szauna szellőzőrendszere. A szálloda pincére fedezte fel a holttestüket, ugyanis néhány perccel korábban ételt és italt rendelt a família, ekkor még minden rendben volt velük.

Többször kiabáltam, hogy meghoztam az italokat, és a gyümölcskosár is itt van” – emlékezett vissza az esetre a hotel alkalmazottja a helyi hírlapnak – „Miután senkitől nem érkezett válasz, benyitottam a szaunába és megláttam, mi történt velük… Egy ember a napozóágyon feküdt élettelenül, ketten pedig a padon. A negyedik családtag a medence szélén feküdt, a lába a medencébe lógott.

https://twitter.com/dailystar/status/1449780242973741060

Az albán rendőrség hivatalos közleményt adott ki: „ Este 22:20 perc körül Querretben, Kavajában, négy orosz állampolgárságú ember holttestét találták meg egy szaunában, mindannyiuk halálát fulladás okozta.”

A hotel egyik nevét elhallgató dolgozója szerint mindössze egy órával korábban érkeztek csak meg a pihenőhelyre, mielőtt életüket vesztették volna. Az egyenruhások a szálloda teljes személyzetét kihallgatták, egyelőre nem tudni, hogy mi okozhatta a tragédiát.