Michael de Nostredame a IX. századi francia királyi udvar orvosa, csillagásza és legismertebb asztrológusa volt. Neve latin formájával a világ legismertebb misztikus jósaként került be a történelemkönyvekbe. Nostradamus 2022-re egy sor félelmetes jóslatot tett, többek között írt aszteroidabecsapódásról, inflációról és éhezésről, valamint arról, hogy az intelligens robotok elfoglalják a Földet. Bár ezek közül egyelőre egyik sem valósult meg, de még 9 hónap hátravan az évből – írja a Daily Stars.

2023-ról azt írja a próféta: „Hét hónap alatt a »Nagy háborúban« emberek pusztulnak el a gonoszságtól”. Hozzátette: „Rouen, Evreux nem esik a király kezébe”. – Ezzel arra utal, hogy a francia város, Rouen biztonságban lesz, azonban Párizs népességét valószínűleg megtizedelné a harc.

Ezzel arra utal, hogy a III. világháború kezdetét veheti a mostani orosz–ukrán konfliktus miatt a jövő évben. Ezután említést tesz a „királyi épület égi tüzére”, a Bibliában az ítéletnap kapcsán is mindig tüzet emlegetnek, ezt sugallja Nostradamus is, hogy a civilizáció hamvaiból egy új világrend fog születni.

Ember nem érheti el a Marsot

Titokzatos mondatában Nostradamus azt írta: „a Mars fénye kialszik”. Ez utalhat az emberiség Mars gyarmatosítására tett erőfeszítéseire. Elon Musk, a Tesla és a SpaceX alapítója régóta javasolja, hogy emberek szálljanak le a Marsra 2029-ig.