A hétvégén is borult, párás idő várható, lehűlésre, érdemi csapadékra nem kell számítani. Karácsonyig nem is várható „télies fordulat”.

Szombaton borult, párás időre számíthatunk, és főleg a Dunától keletre alakul ki szitálás, gyenge eső. A délkeleti szél gyenge marad. Reggel 0, délután +5 fok körül alakul a hőmérséklet. Nem lesz front felettünk. Vasárnap erősen felhős, vagy borult, párás idő várható továbbra is. Esély van azonban arra, hogy rövid időszakokra már előbukkanjon a nap. +2 és +7 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán közzétett videóban Üveges Zoltán elmondta: karácsonyig nem várható „télies fordulat”. Karácsony második felében viszont már előfordulhat, hogy az eső mellett hó is hullik majd a hőmérséklet csökkenése mellett. Egyes hóvastagsági előrejelzések szerint például Budapesten 25-éig, jövő péntekig nincs esélye hónak, utána viszont legalább „mutatóba” kialakulhat vékony hóréteg. Majd szilveszterhez közeledve több centis hórétegre is lehet számítani – közölte a meteorológus.

(Köpönyeg / OMSZ)