Száraz kanalas pörgető fogyasztás, ez a legújabb őrület a neten. Valaki kitalálta, hogy az edzés előtti koffeindús táplálékkiegészítőket, hogyha nem kapszula formában veszik be, vagy vízzel hígítva, hanem szárazon fogyasztják el, akkor sokkal durvább a szervezetre gyakorolt hatása.

fehérje turmix

Por formájában dobják a szájukba a tinédzserek a táplálékkiegészítőt – Fotó: Getty Images

Az orvosok szövetsége kiakadt

A jelenség már csak azért is nagyon veszélyes, mert a kutatók szerint 5 kávényi adag koffein, és más vitaminok és aminosavak találhatók a kapszulákban, amelyek ilyen módon elfogyasztva olyan mellékhatásokat okozhatnak, mint extrém szívdobogás, szívbillentyűzavar, kihagyott ütemek, vagy durvább esetekben szívinfarktus.

Ez az adag a vérnyomás és a pulzusszám növekedését okozhatja, ami potenciális előzménye lehet egy szívritmuszavarnak. A por véletlen belégzése a tüdőbe fulladást és fertőzést is okozhat” – nyilatkozták a New York-i Cohen Gyermekorvosi Központ kutatói a BBC-nek.

Egy influenszer szívrohamot kapott

Egy ismertebb influenszer, a 20 éves Briatney Portillo arról posztolt közösségimédia-oldalán, hogy a kihívás teljesítése után szárazon kezdett el köhögni, majd szívrohammal szállították kórházba.

@brivtny

#greenscreenvideo who would’ve known a video of me after a traumatic experience would go viral LMFAOAOAO #preworkout #heartattack #viral

♬ original sound – Caramel Express

Az elmúlt időszak több influenszer is részt vett az életveszélyes kihívásban: