Hónapok óta tornyosul a szemét Budapest egyik legszebb környezetvédelmi területe mellett – Fotók!





Szemétdombnak használják ismeretlenek Rákosmente egyik legszebb területét. Az illegálisan lerakott szemét hónapok óta egyre csak gyűlik, az illetékesek azonban nem tesznek semmit.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.05.
XVII. kerület illegális szemétlerakás

Felháborító állapotok uralkodnak a XVI. kerületi Naplás-tó környékén. A Simongát utca és az ezzel párhuzamos földút melletti füves területen már több hónapja rohamosan gyűlik a szemét. Ráadásul mindez éppen a főváros második legnagyobb természetvédelmi területének a határán. Amerre a szem ellát, építkezésből megmaradt törmelék- és egyéb hulladéktengert látunk.

Olvasói fotó

Napról napra több a szemét

Egy fiatal férfi, aki minden nap arra sétáltatja a kutyáját, a szeméthegyek miatt többször is bejelentést tett a Rákosmenti Mezei Őrszolgálatnak, de azóta sem történt semmi.

„Május végén fogadtam örökbe egy kiskutyát, és elkezdtem arrafelé sétáltatni. Akkor láttam meg először a szemétkupacokat. Biztos vagyok benne, hogy vannak olyan törmelékek is, amik már sokkal régebb óta ott lehetnek, mert már teljesen benőtte őket a gaz” – mondta a férfi. „Napi szinten sétálunk arra, és azt látom, hogy napról napra egyre több szemét bukkan fel. Két napja például egy ágy jelent meg.”

Olvasói fotó

Tudnak róla, mégsem tesznek semmit

A rákosmenti lakosok már többször bejelentették a sorozatos illegális szemétlerakást, ám az illetékesek eddig semmilyen lépést nem tettek, hogy eltakarítsák onnan a hulladékot.

„Az a borzasztó, hogy láttam, amint a mezőőr ott ment el a szemét mellett. Az ő dolga lenne, hogy ezt eltakaríttassa onnan, de nem történik semmi” – panaszkodott egy helyi lakos. „Az egyik halom már vagy 10 köbméter lehet. Május óta majdnem a háromszorosára nőtt itt a lerakott hulladék.”

Olvasói fotó

Intézkednek, de mégsem

A Metropol a múlt héten megkereste az illetékes Rákosmenti Mezei Őrszolgálatot, akik kérdésünkre az alábbi választ küldték: „Az őrszolgálat mindent megtesz a terület fokozott ellenőrzésére a szükséges intézkedéseket megtesszük.” Egy hét elteltével azonban a helyiek még mindig arról számolnak be, hogy a szeméthegyek továbbra is a helyszínen éktelenkednek.

Olvasói fotó

Börtönnel is büntethetik az illegális szemétlerakást

  • januártól szigorítottak a szemétlerakással kapcsolatos szabályokon. A vonatkozó törvény értelmében, aki települési hulladékot a közterületen engedély nélkül lerak, köztisztasági szabálysértést követ el, amelynek következménye akár 150 ezer forintig terjedő szabálysértési bírság is lehet. Amennyiben az illegálisan lerakott hulladék valamilyen veszélyes anyagot is tartalmaz (elemet, festéket, vegyszert, hajtógázas flakont), bűncselekmény történik, amely akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.
  • Olvasói fotó

    A Naplás-tó kiemelt természetvédelmi terület

    A Naplás-tó Budapest legnagyobb kiterjedésű állóvize Cinkota, Mátyásföld és Rákosliget találkozásánál. A tó és környezete 1997 óta természetvédelmi terület, és környékbeliek kedvelt kirándulóhelye is. A tó és tágabb környezete – beleértve a cinkotai parkerdőt is – Budapest második legnagyobb természetvédelmi területe. A Naplás-tó ökológiai szempontból a főváros egyik legértékesebb területe. A változatos élőhely együttesen több mint 200 madárfajt és 10 védett bogárfajt figyeltek meg, ezenkívül 8 védett kétéltű- és 6 hüllőfaj lakóhelye, itt található az egyik legnagyobb főváros környéki mocsáriteknős-populáció is.





    Ezeket olvastad már?
    Lassan révbe ér a kaposvári család

    Lassan révbe ér a kaposvári család

    38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

    38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

    Tömegeknek nem jött álom a szemére: narancsszínű objektumok bukkantak fel az éjjeli égen

    Tömegeknek nem jött álom a szemére: narancsszínű objektumok bukkantak fel az éjjeli égen

    Városháza: romos az épület, sehol a zöld park, Karácsony Gergely a saját portáján sem tudott rendet tenni 5 év alatt

    Városháza: romos az épület, sehol a zöld park, Karácsony Gergely a saját portáján sem tudott rendet tenni 5 év alatt

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás