RETRO RÁDIÓ

„Ez a ház égni fog máma!” – Újabb döbbenetes videó a nagykökényesi lincshangulatról!





Újabb videó jutott a Metropol birtokába, amin jól látszik, hogy a szombaton Nagykökényesen balesetet szenvedett gyerek miatt azzal fenyegetik az egyik helyi családot, hogy felgyújtják a házukat.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.07.27.
fenyegetés

Napok óta forr a levegő, és lincshangulat uralkodik Nagykökényesen. Néhány helyi lakost vádol egy család azzal, hogy miattuk került kórházba a fiuk. Holott a családfő csupán segíteni rohant oda a súlyos autóbaleset színhelyére. A házukat most is éjjel-nappal őrzik a polgárőrök. Szombaton dél tájban súlyos baleset történt a Hatvan melletti Nagykökényesen, a Rákóczi úton. Egy fiatal fiú olyan komoly sérüléseket szenvedett, hogy mentőhelikopterrel szállították kórházba. Egy, a sérült gyerek segítségére siető idős férfit a fiú rokonai megütöttek, a családját pedig többször is életveszélyesen megfenyegették. A szomszédos Kállón élő család szerint rasszista támadás történt, és a baleset miatt életveszélyesen megsérült gyereküket a csattanásra a házból kirohanók karókkal agyon akarták verni, ezért a jogvédőkhöz fordultak. A fiú apja eközben maga tesz rasszista kijelentéseket a Facebookon, minden „paraszt” megölését szorgalmazva. Az apa videói alapján az valószínűsíthető, hogy a család autóját egyik idősebb fia vezette. A házban lakók állítását támasztotta alá Nagykökényes polgármestere a TV2 riportjában.

Kirohantak a csattanásra, vizet vittek és székeket. Leültették és nyugtatták őket. A nagyon súlyosan megsérült kisfiú az aszfalton feküdt, őt betakargatták, amíg nem jött a segítség – nyilatkozta Besszer Mária polgármester.

A TV2 riportját itt, a Metropol új videóját a cikk végén találod.

Súlyosan megsérült egy 13 éves fiú

„A férjemet vártam az autóban, hogy elinduljunk édesapámhoz. Ekkor érkezett nagy sebességgel egy Opel Astra. Fékezett, de olyan nagy sebességgel ment, hogy nem tudta bevenni a kanyart, áttért a szembejövő sávba, és frontálisan nekiütközött egy szabályosan közlekedő SsangYong terepjárónak. Az Opel az ütközésnél egy hatalmasat »ugrott«, gyakorlatilag visszapattant a terepjáróról” – emlékezett vissza a Metropolnak Alexandra, akinek a háza előtt történt a baleset. A fiatal nő elmondta, hogy a vezetőülésről az ablakon át kimászott egy férfi, majd egy asszony is, aki jajveszékelni kezdett. Alexandra azonnal hívta a 112-t, mert látta, hogy a hátul ülők homloka véres. A szabályosan közlekedő terepjáró utasai szerencsére nem sérültek meg.

„Egy tizenéves gyerek sérült meg a legjobban. Egy törölközőre fektették, az egyik lába természetellenesen kifordult és belilult, közben a hasánál vérzett” – emlékezett vissza a szemtanú. „A környező házakból kijöttek segíteni, köztük a férjem és az apósom, aki éppen a kertben segített nekünk gereblyézni, és próbálták nyugtatgatni a családot.”

Az Opel Astra oldalról rohant bele a terepjáróba Fotó: Olvasói fotó

A segíteni akaró férfit megütötték a család tagjai

Amikor Alexandra ismét kiment az utcára, már lincshangulat volt. A férfiak üvöltöztek, a mentősök pedig alig tudták miattuk megközelíteni a sérült gyereket.

„Amikor visszamentem, hallom, hogy a falubeliek azt mondják, hogy a »ne menj oda, mert meg fognak ölni«. Közben kijöttek a rendőrök is, akik arról beszéltek, hogy a vétkes kocsiban többen nem voltak bekötve. A család tagjai apósomat megütötték, vérzett az orra, de ő nem ütött vissza. Kiderült, hogy a közben odaérkező rokonság körében az kezdett el terjedni, hogy az apósom »széjjelverte a gereblyével a kisgyereket«.”

A mentők és a rendőrség nagy erőkkel vonult ki Nagykökényesre Fotó: olvasói fotó

„Közölték, hogy meg fognak ölni, ha nem adjuk ki az apósomat”

Este 6 körül Alexandráék házánál megjelent egy 8-10 fős banda – köztük a fiú apja –, akik elkezdtek dörömbölni, és ráncigálni a kaput, miközben életveszélyesen fenyegették a házban lévőket.

„Közölték, hogy meg fognak minket ölni, ha nem adjuk ki nekik az apósomat, mert »nekik kell az az ember, vagy ránk gyújtják a házat«. Amikor látták, hogy nem érnek célt, azt mondták, hogy adjunk nekik 4 millió forintot, akkor békén hagynak minket.” A fiatal nő apósa időközben bement a hatvani kapitányságra vallomást tenni, ahol azt tanácsolták neki, hogy ne menjen vissza folytatni a kerti munkát, nehogy baja essen. A sérült fiú családjának néhány tagja szombat este 11-kor újból felbukkant a helyszínen, azonban elzavarták őket az ott járőröző polgárőrök, akik azóta is éjjel-nappal őrzik a házat. A történtekkel kapcsolatban vasárnap óta többször kerestük a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságot, azonban azóta sem érkezett válasz tőlük.

A fenyegetőző apáról a Metropol vasárnap közölte az olvasói videót.

„Ha örökös börtönt is ülök, nem fogják megúszni!”

M. G., a sérült gyerek apja aznap este közzétett egy indulatos videót, aminek a túlnyomó része nyomdafestéket nem tűrő kijelentéseket tartalmaz. „A gyerek mászik ki az ablakon, a f***pó rohadt paraszt meg gereblyével meg karóval üti… Nem segíteni akarnak, megölni! A f***pó rendőrök meg elbújtassák őket… A beteg gyerekemet, hogy vette ki a kocsiból a nagyfiam, még azt is ütötték… A parasztokat ki kell nyírni, itt nincs mellébeszéd, minden egyest!” – kiabált az apa, aki a 20 perces videó alatt többször is megfenyegette a nagykökényesi családot: „Ha örökös börtönt is ülök, nem fogják megúszni!” A férfi arról is beszámolt, hogy járt náluk Száva Vince, a Nemzeti- Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesületének elnöke, mivel a család szerint rasszista támadás történt. Száva Vince kedd este közzétett egy videót, amelyben meglátogatják a kórházban a 13 éves sérült fiút, akiről elmondják, kéz-, láb- és gerincsérülést szenvedett, de már jobban van. Az apa a videóban azt is elmondja, hogy verekedés volt a helyszínen, és amikor megérkezett, a fiának egy tanára segített a mentőbe betenni a sérült gyereket. A nagyobbik fia ugyan „meglökött” egy embert, de csak védekezésképpen. Az apa elmondása szerint ő úgy tudja, a fiát és a menyét bántalmazta egy férfi, aki közben azt kiabálta, hogy „Meg leszel ölve!” A videóból nem derül ki, hogy erre mi oka volt a férfinak, és úgy tűnik, a beszélgetők úgy gondolják, hogy a házban lakók ültek a terepjáróban

A helyiek félnek nyilatkozni

Megkerestünk több helyben lakót, azonban senki nem mert nyilatkozni a történtekről. Volt, aki meg is mondta: fél a családtól.

„Sajnos kicsiny falunk nyugalmát közúti baleset zavarta meg. Órák óta lincshangulat van! A Rákóczi út lezárva!” – írta Nagykökényes Facebook-csoportjában az egyik lakos.

„A környékbeli falvakból (egy tanú szerint) 140-nel elérkeztek az »igazság tévők«” – számolt be egy másik hozzászóló.

„Arra lettem figyelmes, hogy hatalmas ordibálás, kiabálás és sivalkodás hallatszik. Illetve nagyszámú idegen autó jön-megy az utcába… Majd egy kis idő múlva lementem a sarokra, ott láttam, hogy körülbelül 30 ember csoportosul. A nők sivalkodtak, a férfiak agresszív módon ordibáltak. Fenyegették a rendőröket, polgárőröket, illetve a helyi lakost halállal, a háza felgyújtásával. Egyébként két autó ütközött frontálisan. Verekedés is volt” – írta egy éppen arra járó nagykökényesi lakos.

„Ez a ház égni fog máma!”

A lincshangulatról időközben egy újabb videó került a Metropol birtokába:





Ezeket olvastad már?
Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás