Egy 53 éves brit férfi fel akarja hívni az emberek figyelmét az energiaitalok veszélyére. A férfi azután döntött így, hogy szívrohamot kapott, miután napi 12 dobozzal ivott meg a magas koffeintartalmú italokból.

Forrás: Pixabay

A férfi több műszakban is dolgozott saját kocsmájában, ezért szokott rá az energiaitalra – írja a hulldailymail.co.uk. Durva túlzásba esett, közel egy éven át ugyanis napi nyolc-tizenkét dobozzal is fogyasztott. Akkor döbbent rá, hogy káros, amit művel, amikor összeesett a munkahelyén és szívrohamot kapott. A férfinak sztentet (egy olyan eszköz, amelyek azért helyeznek el az érben, hogy nyitva tartsa azt) ültettek be, emellett élete végéig gyógyszereket kell szednie. A szíve mellett a veséje is károsodott. Az orvosa szerint a súlyos tünetekért a túlzott energiaital-fogyasztás a felelős.

Miután a férfi kijött a kórházból, nagyon megrázta, hogy tízéves kislányát is energiaital-iváson kapta. Azóta elérte, hogy gyermeke iskolája figyelmeztesse a szülőket a magas cukor- és koffeintartalmú italok veszélyeire. A férfi arra törekszik, hogy szabályozzák, senki se adhasson energiaitalt 16 éven aluliaknak.