Mint arról a Metropol is beszámolt szombaton megérkeztek Bangladesbe a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány orvosai, hogy elvégezzék Rabeya nyár óta halasztott koponyarekonstrukciós műtét.

Csókay doktor a magyar idő szerint ma reggel 5-6 körül kezdődő műtéthez kéri az imákat – írja a Ripost.

„Az Eucharisztiában is jelenlévő Jézus Krisztustól eddig is óriási segítséget kaptunk az ikrek szétválasztásában. 5 tudományos ötlettel és 3 természetfeletti csodával segítette a felkészülést és a műtétet, valamint az utána lévő nagyon kritikus időszakot. Most az óriási csonthiánynak a fejtetőn való pótlása a feladat a jó állapotban lévő Rabejánál. Az óvatos műtét ellenére is veszélye van az agy bevérzésének és a fertőzéses szövődményeknek. Ennek elkerüléséért kérjük imáitokat és természetesen a nehezebb helyzetű kislány további javulásáért is.”- közölte Csókay András.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hosszú repülőút után alapítványunk orvoscsapata vasárnap megérkezett Bangladesbe, ahol virágcsokorral vártak minket a bangladesi hagyományok szerint. A napokban a szétválasztott ikerlányok egyike, Rabeya nyár óta halasztott koponyahelyreállító műtétjét tervezzük elvégezni. Az ideg- és plasztikai sebészeti műtétet dr. Csókay András és dr. Pataki Gergely a bangladesi kollégákkal együtt végzi. Dr. Csapody Marcell altatóorvos gondoskodik a gyermek speciális altatásáról. Az aktuális járványügyi helyzet miatt meglehetősen nagy kockázatú kiutazás és kint tartózkodás speciális védelmi intézkedések mentén történik. Folytatódik az ikrek fejlesztése is. A tisztelt sajtómunkatársakat kérjük, hogy alapítványunk orvoscsapata által szétválasztott bangladesi sziámi ikrek kapcsán bármilyen hiteles információt CSAK a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány (CSAK) információs felületeiről ( www.cselekves.org, facebook.com/cselekves , instagram.com/cselekves) szerezzen be és annak megjelölésével vegyen át ! (Szükség esetére telefonszám: 06 20 360 19 16 )~ Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány ~ cselekves.org ~ fb.com/cselekves ~ Adománygyűjtő bankszámlaszám: 10918001-00000107-05280007 ~ PayPal (+ bankkártyás) adománygyűjtés 1 kattintással: PayPal.me/Cselekves ~ Action for Defenceless People Foundation ~ 1-click #donation via PayPal: PayPal.me/Cselekves ~ #covidtravel #science #jointbangladeshihungarianwork #cooperation #contribution #medicalscience #achievement #siamesetwins #conjoinedtwins #plasticsurgeon #plasticsurgery #surgery #surgeon #twins #pediatricsurgery #doctor #medical #operation #foundation #volunteering #humanity #charity #hungary #budapest #magyarország #bangladesh #instahun #photooftheday

Cselekvés Alapítvány (@cselekves) által megosztott bejegyzés,