A családja állítja, hogy a tanárral a pszichológiai nyomás végzett, miután két évvel korábban látta növendékét meghalni.

Geoff Vezey igazgatóhelyettes volt a melbourne-i Blackburn középiskolában, amikor végignézte a 15 éves Timothy Fehring halálát egy európai tanulmányi úton 2019-ben.

A tanuló vérmérgezést kapott az út során, ami a vére mellett a tüdejére is átterjedt. A fiú 5 kilót vesztett hat nap alatt, és szívszorító üzenetet küldött az édesanyjának, amiben leírta, hogy órák óta nem aludt, és furcsán érzi magát, amióta Berlinben leszállt a gép. A két kísérő tanár azt gondolta, csak honvágy, semmi komoly.

A fiú Ausztriában halt meg egy orvosi rendelőben, azonban tanára talált rá. Tim nem reagált semmire, az orrából folyt a vér, és hányás borította. Bár Vezey olyan gyorsan vitte a kórházba, amilyen gyorsan csak tudta, a fiú meghalt, nem sokkal azután, hogy megtalálta.

Az 52 éves tanár 2021-ben halt meg szívrohamban, ami a családja szerint a trauma utóhatása lehetett. A bírósági dokumentumok felfedték, hogy az igazgatóhelyettes nem tudott továbblendülni a fiú halálán. Poszttraumás stressztől szenvedett, szorongott, depressziós volt és pánikrohamokkal küzdött – írja a Mirror.