Mit érdemel az, aki állatokat kínoz? Mi legyen a kóbor kutyákkal, gyepmesteri telepekkel, illegális szaporítókkal? Mire kötelezhető egy állat gazdája és mire nem? Jó-e, ha a cirkuszban idomított állatokkal lépnek fel? El kell-e altatni a sérült, beteg jószágot?

Ezek és a hasonló kérdések bármely társaságban kemény vitát válthatnak ki. Most bárki kifejtheti a véleményét, elmondhatja javaslatait az állatvédelemről indított online konzultáció keretében. Hazánkban mintegy 2 millió kutya és valamivel több macska él, és egyáltalán nem elhanyagolható a gazdasági haszonállatok száma sem.

A kormány és az Agrárminisztérium arra törekszik, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel elősegítse az állatok jólétének javítását, a felelős állattartást – közölte Nagy István agrárminiszter tegnap a NOÉ állatotthonban, a konzultációt meghirdetve. – Az állatvédelem ügye az egész társadalmat érinti.

Az állatkínzást Magyarországon ma is keményen bünteti a törvény, ezzel kapcsolatban Európában az egyik legszigorúbb szabályozás a miénk.

Nyitrai Zsolt, kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott azt hangsúlyozta, hogy a kormány a közéleti munkáját a párbeszédre alapozza, ezért mindig megkérdezik az emberek véleményét, és azt figyelembe is veszik a fontos döntések előtt.

– Eddig már tíz, különböző témakörű konzultáció alkalmával mondhatták el a polgárok a véleményüket – emlékeztetett. – Ezeknek a párbeszédeknek az a célja, hogy olyan egyetértési pontokat találjon a magyar társadalom számára, amelyeket a kormányzat beépíthet a döntéseibe.

Online párbeszéd indul az állatok védelméről! 🐕🐈🇭🇺

Posted by Nyitrai Zsolt on Sunday, February 7, 2021

Mondja el, mit gondol!

A nemzeti konzultációnál is megszokott módon 13 kérdésre várnak választ az allatvedelem.kormany.hu weboldalon. Ha van véleménye, ne rejtse véka alá!