Mike Burke egy kifejezetten szerencsés férfi, ugyanis egy körülbelül 2000 éves arany gyűrűre lelt a kertjében. A régi kincs megtalálását egyébként a feleségének köszönheti, mivel tőle kapta meg az eszközt, ami segített az elveszett gyűrű megtalálásban – számolt be a különleges leletről a Daily Mail.

A pár egy a „The Detectorists” című televíziós sorozat miatt beleszeretett a fémkeresésbe, így jött az ötlet, hogy Mike fémkeresőt kapjon 2020 karácsonyára. Az amerikai nyugalmazott katona, bár most matektanárként dolgozik, de tavaly karácsony előtt volt egy kis ideje a keresése, ezért kiment a kertjébe.

Mike legnagyobb meglepetésére talált is egy gyűrűt, amit megmutatott a Cornish Life Múzeum szakemberének. A vizsgálatok után kiderült, hogy a feltárt gyűrű megkérdőjelezheti a jelenlegi tudásunkat a Nagy-Britanniában élő rómaiakról. Korábbiakban ugyanis nem gondolták, hogy a befolyásuk elérte Nyugat-Cornwallt, ahol Mike a gyűrűre lelt.

„Általában a feleségem nem engedi, hogy a kertben keressek, mivel virága van odakint, és nem akarja, hogy bajuk legyen. Most azonban a növények haldoklóban voltak, ezért úgy döntöttem, hogy mikor, ha most nem. Reménykedve, hogy a feleségem így nem lesz rám mérges” – mesélte a férfi a lelet megtalálásának történetét.