„Majdnem mindenre allergiás vagyok„ - egy karácsonyi szendvics juttatta kórházba a nőt





A nőnél egy ünnepi szendvics majdnem fulladásos halált okozott. A hölgy életét több betegség is nehezíti, de ő mégsem adja fel a harcot.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.11.21.
durva betegségek

A Csillagainkban a hiba című film főszereplőjéhez hasonlóan a 26 éves Mia Lainchbury is arra van szorulva, hogy az életét légzéskönnyítő eszközzel az orrában élje. Azonban a fiatal nő motivált és eltökélt abban, hogy egyszer még felépüljön és nővér lehessen, hogy segíthessen másokon.

Az Egyesült Királyságban élő Mia tavaly szeptemberben anafilaxiás rohamot kapott, miután egy antibiotikum készítményre rosszul reagált a szervezete és majdnem megfulladt. Azóta több krónikus betegséget is diagnosztizáltak nála. Mia általában etetőszondán keresztül képes csak táplálékot magához venni, azonban néhány nappal ezelőtt megkívánt egy finom pulykás szendvicset, amit ki akart próbálni.

Megláttam a karácsonyi szendvicset a garázsban, miközben a barátom tankolt, és arra gondoltam, ezt nekem meg kell kóstolnom! Amikor megettem, szinte táncoltam a boldogságtól, azonban 10 percen belül lezárult a légutam és nem kaptam levegőt„ - nyilatkozta a fiatal nő a Mirrornak. Elárulta azt is, hogy szerencsére a mentősök korán kiértek és két EpiPen beszúrásával megakadályozták az allergiás reakcióját, így nem volt szüksége újraélesztésre, viszont nem tudják melyik összetevő válthatta ki a fulladásos tüneteket.

Mia gyermekkora óta asztmás, azonban az utóbbi időben még rosszabb lett az állapota ugyanis két hónapig ismétlődő anafilaxiás rohamok után kiderült, hogy összeesett a bélrendszere és ez megnehezíti a táplálkozását. A nő saját véleménye szerint MCAS-ben szenved (masztocita aktivációs szindróma), amely egy immunológiai probléma, ezt azonban egyelőre hivatalosan még nem diagnosztizálták nála.

„Majdnem mindenre allergiás vagyok, még egy mézeskalács illatú gyertyát se égethetek el, vagy nem lehet a ruháimat bármilyen mosóporral tisztítani, nehogy bajom legyen„ - árult el részleteket az állapotáról Mia.

Hogy minél előbb kiderüljön milyen betegség okozza nála a folyamatos allergiás rohamokat, és belsőszervi problémákat, a fiatal nő gyűjtést szervezett az interneten. Az adományozás során elég pénze gyűlt össze, hogy egyelőre még csak online, kamerán keresztül, de konzultálni tudjon egy szakorvossal.

Mia az eddigi tünetei mellett még Ehlers-Danlos-szindrómában is szenved, amely hatására a testtartása nehézkes, a bőre nyúlos és az ízületei pedig sérülékenyebbek, mint másoknak. Ráadásul abnormális pulzus-szám emelkedést okoz, hogyha hirtelen feláll vagy leül.

2020-ig a hölgy ápolónak tanult, azonban az állapota romlásával abba kellett hagynia az iskolát, viszont nem adta fel az álmát, hogy egyszer még meggyógyuljon és nővérként segíthessen az embereken.





Ezeket olvastad már?
„Ha segít, én is segítek” – utcán keres munkát a 74 éves, hajléktalanság szélén álló László

„Ha segít, én is segítek” – utcán keres munkát a 74 éves, hajléktalanság szélén álló László

Késelést jelentettek Zuglóból – kiderült, mi történt

Késelést jelentettek Zuglóból – kiderült, mi történt

Hollik István: Magyarországnak és Európának béke kell!

Hollik István: Magyarországnak és Európának béke kell!

Dömötör Csaba: A magyar baloldal előterjesztette és meg is szavazta a Magyarország elleni EP-jelentést

Dömötör Csaba: A magyar baloldal előterjesztette és meg is szavazta a Magyarország elleni EP-jelentést

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás