„Van a kedvenc rajzfilmem, a Lecsó, és abban mondja az egyik séf, hogy „Nyűgözzön le!” Olyan képeket várunk, amire azt gondolom egyből, hogy ez igen!”– mondja Daróczi Csaba, a zsűri egyik tagja arról, mit vár el a pályaművektől. A fotóművész, aki 5 éve az év európai természetfotósa díjat is elnyerte, hozzátette: Nyilván elsőre a képi világ fogja meg az embert. A kompozíció, a fény, a színek és a formák ütnek szíven először, és utána, amikor már sokszor nézem a képet, és kezdem megszokni, akkor kezdem el keresni benne a téma újszerű megközelítését, hogy mennyire egyedi a pillanat, amit megragadott az alkotó.”

A három kategóriából hozzá, mint természetfotóshoz leginkább „füstmentes Budapest áll a legközelebb”.

Ha én lennék a pályázó, akkor valami olyan képet képzelnék el, ami a tisztaságot hozza a nagyvárosba. Tehát valami természeti képződmény, vagy olyan kompozíció, ahol talán a város ürességét tudnám megjeleníteni” – mondta a művész. „Én a többieknél talán egy kicsit szigorúbban zsűrizek, de magam számára is mindig magasra teszem a mércét. Csak olyan képre adok 10 pontot, amitől tátva marad a szám” – tette hozzá.

Egy portré a művészről (Fotó: Daróczi Csaba/Facebook)

Ha támad egy jó ötleted, vagy látsz valamit az utcán, fotózd le, küldd be, és lehet, hogy éppen te nyered el valamelyik 150 ezres fődíjat! Három kategóriában is kiírtuk a pályázatot, amely csütörtökön indult, és egy hónapon át tart. A legjobb képeket bemutatjuk a lapban, lehozzuk a metropol.hu oldalán, és a pályázat lezárta után kiállításon is bemutatjuk a Várkert Bazárral szemben, az Ybl Miklós téren, illetve a Duna Plazában. A fotókra szavazni is lehet a weboldalon, közönségdíjast is hirdetünk. Fotózz és küldd be fotóidat, és szavazz a legjobb képekre! A verseny ma indul!

  • Meddig lehet pályázni? Június 10-éig.
  • Ki pályázhat? Minden 18 év feletti magyar állampolgár.
  • Hol lehet pályázni? A www.metropol.hu/fotopalyazat oldalon keresztül.
  • Hány fotóval pályázhatok? Kategóriánként 1 képpel.
  • Mik a technikai feltételek? A beküldött fotónak minimum 300 dpi felbontásúnak kell lennie.

A választható kategóriák:

1. Budapest nyitva
2. Füstmentes Budapest
3. Budapest, szeretlek!

NYEREMÉNY

A szakmai zsűri mind a 3 kategóriában választ első, második és harmadik helyezettet.

  1. helyezetteknek 150 000 Ft + 50 000 Ft értékű CEWE ajándékutalvány,
  2. helyezetteknek 100 000 Ft + 30 000 Ft értékű CEWE ajándékutalvány,
  3. helyezetteknek 50 000 Ft + 20 000 Ft értékű CEWE ajándékutalvány.

A közönségszavazatok alapján a különdíj nyertese egy Sencor akciókamerát és 50 000 Ft értékű CEWE ajándékutalványt kap.