A 80 éves Bob Thatcher nyugodtan horgászgatott, csakhogy a számos veszélyes állatnak otthont adó Ausztráliában az ilyen békésnek tűnő pillanatokban is érdemes résen lenni. Így látja ezt a férfi is, aki pecázás közben arra lett figyelmes, hogy egy kígyó került a csónakjába. A példány egy tigriskígyó volt, ami a világ egyik legveszélyesebb mérges kígyója, hamar halálossá válhat a marása.

If you think you're having a bad day, spare a thought for this bloke!

Posted by ABC Landline on Tuesday, May 4, 2021

Bob azt mondja, először fel sem ismerte, mivel találta szemben magát, furcsa tárgynak hitte az állatot – írja a theguardian.com. Akkor eszmélt fel, amikor a kígyó már körülbelül 30 centire volt a lábától és a nyelvét nyújtogatta. A csónakból, amely több mint tíz kilométerre volt a parttól, nem volt hová hátrálni.

A férfi úgy menekült meg, hogy rádobta a pulcsiját a kígyóra, majd beindította a motort, és elindult a part felé. Közben felhívta a fiát, aki riasztotta a hatóságokat. 30 percbe telt, mire partot ért – ha ezalatt kígyómarást szenvedett volna, nem élte volna túl. A horgász végtére is szerencsés volt, az utóbbi években Ausztrália keleti részén több halálesetet is okoztak a tigriskígyók.