Így viselik a tikkasztó kánikulát a budapestiek – Videó!





Egyre nehezebb elviselni a kánikulát, pláne a belvárosban. Megkérdeztük az embereket, hogyan bírják a meleget.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.26.
nagy meleg

Senki sem viseli jól a meleget, főleg akkor nem, ha az olyan formát ölt, hogy az ember nem tud mást tenni, csak túlélni. Amikor éget a biztonsági öv, felforrósodik a napszemüveg és tíz perc után érezzük, hogy szinte perzseli a nap a vállunkat.

Így élik túl a Budapestiek a forróságot!

Lapunk kint járt a hőségben és a Budapestieket kérdezte arról, hogy hogyan bírják a meleget! A megszólalók pozitívan álltak a hőkérdéshez. Elfogadják a szélsőséges időjárást, hisz sokat nem tudnak csinálni ellene, de igyekeznek mindent megtenni, hogy elviseljék a hőséget, akár klímával, akár jó sok folyadékkal.

Nagy Attila: „Szerintem ezen a környéken egészen elviselhető, nyilván a pesti oldalon, a belvárosban jobban megviseli az embereket. Én szerencsés helyzetben vagyok, mert sokat vagyok klimatizált helyiségben, ez azért sokat segít, de azok, akik panelban vagy betonlakásokban laknak, azoknak szerintem nagyon megterhelő lehetett az elmúlt pár nap.”

Nagy Martin:Felszolgáló vagyok, egész nap kint vagyok a melegben, szóval én megszoktam. Hidratálok és igazából ennyi.

Mariann: „Klímát használok. Sokat megy, így el tudom viselni.”

Mit tehetünk, ha már nem bírjuk elviselni a meleget?

Persze erre a kérdésre a Balaton lenne a legkézenfekvőbb válasz, de vannak más módszerek, ha egyszerűen képtelenek vagyunk tovább eltűrni a meleget.

  • Próbáljuk elkerülni a legmelegebb időpontokat: megvan az az emlék, amikor a szüleink ránk szóltak, hogy most már menjünk be az árnyékba, mert dél van? Dél és négy között igyekezzünk bent maradni, ha megtehetjük.
  • Védjük magunkat a forróságtól: Tartsuk a lehető legsötétebben a lakást. Persze a fény elengedhetetlen, de minél lejjebb engedjük a redőnyt, annál elviselhetőbb lesz a meleg. Szellőztessünk éjszaka, ha tehetjük, használjunk klímát, ventilátort vagy jobb híján szerezzünk be egy legyezőt.
  • Laza, világos ruházat: A körúti katlant talán úgy a legkönnyebb kivédeni, ha lazán öltözködünk, így egy gyenge nyári szellőt is megváltásnak érezhetünk. A világos színek nem szívják magukba a meleget, így mindenképpen az az ajánlott. Vegyünk jól szellőző cipőt, kalapot vagy baseballsapkát, használjunk fényvédőt és dobjuk be a táskánkba a legyezőt.
  • Hidratálás: Talán az egyik legnyilvánvalóbb tipp, de igyunk sokat, akkor is, ha nem érezzük a szomjúságot. Kerüljük az alkoholt, a teát, a kávét és a cukros italokat, mert bár jól eshet egy jeges kávé vagy egy hideg, ámbár cukros limonádé, elősegítik a kiszáradást, hisz vizelethajtó hatásúak.




  • Ezeket olvastad már?
    Napok kérdése és újra itt a káprázatos strandidő

    Napok kérdése és újra itt a káprázatos strandidő

    Itt a mérleg Karácsony Gergely ígéreteiről: nem tud mivel kampányolni, mert öt évig nem csinált semmit – a csődön kívül...

    Itt a mérleg Karácsony Gergely ígéreteiről: nem tud mivel kampányolni, mert öt évig nem csinált semmit – a csődön kívül...

    Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

    Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

    Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

    Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás