A pandémia miatt sok mindenről le kellett mondanunk, többek közt az utazásról is, ami sokaknak a legfőbb hobbija, kikapcsolódása. Világszerte már egy éve, hogy lezárták a reptereket, és azóta szinte csak üzleti céllal lehet útra kelni. Ebből a helyzetből lett elege egy középkorú nőnek, aki eldöntötte, hogy a járvány sem szabhat gátat a nyaralásnak, ezért otthonába szervezett egy tengerparti üdülést.

Mint az a videóban is látszik, az első állomás a repülőtér volt, amihez egy futópadot hívott segítségül. Rátette a bőröndöt, és türelmesen várta a csomagját, mintha épp most szállt volna le a gépről. Ezután már nem volt más hátra, mint élvezni a természet hangját és a remek kilátást egy koktél társaságában. Persze ehhez is trükköznie kellett, amihez kiváló partner volt a mosógépe. A vicces jelenethez persze alap, hogy dukáltak a nyaralás legfontosabb kellékei, mint a lenge öltözet, a strandpapucs, a szalmakalap és a persze a napszemüveg.

Négy fal között futotta le egy férfi a maratont

Mint már említettük, a járvány sok mindent kihozott az emberekről, köztük sok olyan őrültséget is, amire a vírus nélkül valószínűleg soha nem került volna sor. Ilyen volt például az az eset, amikor a karantén beköszöntével egy kínai férfi eldöntötte, hogy pandémia alatt sem hagy fel futóedzéseivel, sőt mi több, a lakásában készül fel a maratonra. Ehhez nem kellett mást tennie, mint napi 50 kilométert futni az otthonában. Ahhoz, hogy a „távot” teljesíteni tudja, 6250-szer futotta le a lakásában kialakított útvonalat. Az edzés 4 óra 48 percet és 44 másodpercet vett igénybe. Az amatőr maratonfutó ezt a távot egyébként 2 óra 59 perc alatt is képes megtenni, de bízik benne, hogy a járvány eltűnésével új egyéni csúcsot állíthat majd fel.

Egy házaspár az erkélyen teljesítette a távot

Egy Dubajban élő dél-afrikai házaspár szintén bebizonyította, hogy a mozgás a vírus idején sem lehetetlen, ők például az erkélyükön futották le a maratont – számolt be korábban az MTI. A 41 éves Collin Allin és felesége, Hilda 5 óra 9 perc és 39 másodperc alatt tette meg a 42,2 kilométeres távot, 2100 alkalommal futottak végig a 20 méter széles erkélyen. Collin Allin elmondása szerint így akartak másokat is otthoni mozgásra ösztönözni.