Borzalmas baleset híre rázta meg a kispesti piac környékét. A 40 éves József elment az Eötvös József Általános Iskolában tanuló hétéves kislányáért, majd vidáman indultak hazafelé. Egymás kezét fogva, fegyelmezetten sétáltak, majd a férfi betért egy dohányboltba, hogy az egész napos munka után vegyen magának egy dobozos sört. A vásárlás után továbbindultak. Leléptek a helyi ­piac sarkánál az úttestere, de az ott-tartózkodó, sittet szállító tehergépjármű elé, aminek a sofőrje nem vette észre őket időben. Mindkettejüket halálra gázolta.

Sikoltott a fájdalomtól az édesanya

Hiába hívtak a közelbe levők segítséget, a rövid időn belül kiérkező mentősök csak a halál beálltát tudták megállapítani. Nem sokkal később a helyszínre érkezett Zita, Réka édesanyja is, aki a gyermek földön heverő iskolatáskáját azonnal felismerte, így tudta, hogy az ő szeretteiről van szó.

– Hallottam az édesanya sikítását, amikor rájött, hogy a kislánya és a párja is életét vesztette. Az a hang egy életre belém ivódott. Az apát és a gyermeket is szoktam látni a környéken – mondta a Borsnak egy szemtanú, aki azt is hozzátette: ők a környéken csak „halálzebraként” emlegetik az átkelőt, annyira veszélyes. Azt kérte, a nevét ne írjuk le, mert őt ismerik a kerületben.

A szomszédok is megrendültek

Egy másik szemtanú látni vélte, amint József a kezével megpróbálta megállítani a teherautót.

A család egy közeli, 11 emeletes panelház legfelső szintjén lakik. Az ablakos lépcsőházból éppen rálátni a tragédia helyszínére. Az egyik szomszéd kifejtette: a történtek után már csak a szörnyű balesetre tudnak gondolni, ha a lifthez sietnek.

Mélyen együttérzek Zitával, és a nagyobbik lányával, Annával. A család szépen élt, soha egy hangos szó nem szűrődött ki a lakásukból.

Sok álhír terjed a balesetről

A Bors elérte az elhunyt férfi és a kislány szeretteit, de nem kívántak kérdésekre válaszolni. A Facebookon azonban kinyilvánították, hogy sokan álhíreket terjesztenek a tragédiáról.

Én vagyok az Anya, a Feleség! Mindenki felé a legnagyobb tisztelettel kérem, hogy ne ítélkezzen, ne kommenteljen! Legalább a gyászt hagyjátok meg nekem! A fájdalmam leírhatatlan! Senkinek nem kívánom! – írta kétségbeesetten, majd azt is hozzátette: aki ismeri ezt az átkelőhelyet, annak tudnia kell, mennyire veszélyes.

A rendőrség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt indított az ügyben eljárást.