Megszakad a szív, a haldokló anya utolsó kívánságát teljesítette a nővér





A nő már nem lehetett ott szeretett lánya diplomaosztóján, de a nővér évekkel később igyekezett pótolni őt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.09.
támogatás

Szívszorító, és egyben megható történetet osztott meg a Daily Mail egy haldokló anyáról, az őt ápoló nővérről és egy valóra váltott utolsó kívánságról. Az Illinois-ban élő bosnyák Sevala Habibovic még 2017 végén vesztette el a mellrákkal szemben vívott harcát. Az akkor még kiskorú lánya mellett végig ott állt az édesanyját ápoló nővérke.

 

Fotó: Shutterstock

Sevala 44 éves volt, mikor mellrákot diagnosztizáltak nála, utolsó fél évében pedig már az otthonát sem tudta elhagyni. Ekkor került mellé a szintén boszniai származású Sanja Josipovic nővérként, és a két nő között olyan szoros kapcsolat alakult ki, mint a testvérek között. Sanja szinte már családtagnak számított, leginkább Sevala legkisebb lánya, Edina kedvelte meg, aki olyannyira példaértékűnek látta a nővér magatartását, hogy ekkor döntötte el, ő is erre a pályára lép.

Sevala állapota azonban egyre romlott, de a nővér elmondása szerint a haláltól egyáltalán nem félt – csak azért aggódott, mi lesz a gyerekeivel és a férjével, ha ő már nem él. Ezért a halálos ágyán, mielőtt 2017-ben szentestén elhunyt volna, megígértette Sanjával, hogy helyette megy el Edina nővéravatására.

Sanja és Edina az anya halála után is megőrizte szoros kapcsolatát, ám úgy tűnt, a koronavírus miatt a nővér nem válthatja valóra ígéretét. Edina ugyanis 2020 decemberében sikeresen lediplomázott a chicagói egyetemen, azonban a járvány miatt az iskola nem tarthatta meg a szokásos ceremóniát. A lány ekkor már ugyanabban a kórházban dolgozott gyakornokként, amelyben Sanja is, és miután a főnökük meghallotta a történetüket, a nővér közreműködésével egy kis meglepetést készített elő. A kórház nővéreivel együtt ugyanis rendeztek egy „mini-diplomaosztót” Edina részére a nővérszobában, ahol Sanja teljesíthette Sevala utolsó kívánságát: anyjaként állhatott Edina mellett a ceremónián, amelyről természetesen az asszony bekeretezett fotója sem hiányozhatott.

A szívem tele van érzelmekkel, ezt az érzést nem lehet leírni” – mondta könnyek között Edina a fénykép láttán.





Ezeket olvastad már?
Dömötör Csaba: A magyar baloldal előterjesztette és meg is szavazta a Magyarország elleni EP-jelentést

Dömötör Csaba: A magyar baloldal előterjesztette és meg is szavazta a Magyarország elleni EP-jelentést

Deutsch Tamás: Magyar Péter háborúpárti

Deutsch Tamás: Magyar Péter háborúpárti

Megváltoznak a jótállási szabályok: ezeknél a termékeknél nő a jótállási idő!

Megváltoznak a jótállási szabályok: ezeknél a termékeknél nő a jótállási idő!

Lázár János: Ki hozza meg a magyar ember sorsáról a döntést?

Lázár János: Ki hozza meg a magyar ember sorsáról a döntést?

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás