Nem mindennapi eset játszódott le a bukaresti Marius Nasta kórházban. Egy 40 éves román férfinél koronavírus fertőzést diagnosztizáltak. A beteg túlsúllyal küzdött, így végül legyőzte a vírus és meghalt. A családtagok azonban nem hagyták annyiban a tragikus hírt és felkeresték az egészségügyi intézményt. A kórház előtt hamarosan összegyűlt egy 15-20 fős, agresszív csoport, amely nem sokáig várt: megrohamozta az épületet – írja a Főtér.ro.

Berontottak a kórházba

A bejáratnál álló két biztonsági embert játszi könnyedséggel sodorták félre, majd elindultak az intenzív osztály felé, ahol elhunyt családtagjuk feküdt. A kórház menedzsere szerint a csoport tagjai randalírozni kezdtek a kórház folyosóin, és szidalmazták, illetve veréssel fenyegették a kórház dolgozóit. Óriási volt a pánik. Miután az egészségügyi személyzetnek sikerült lezárnia az intenzív osztályt, az ostromlók az ablakokon keresztül próbáltak bejutni, de végül a kiérkező rendőrök rendet teremtettek. Az információk szerint a hatóságok egész éjszaka a helyszínen tartózkodtak, hogy őrizzék a kórház bejáratait. A menedzser elmondta, az ostrom természetesen nem csupán az egészségügyi személyzet, hanem a páciensek körében is jókora riadalmat okozott, ezért pénteken feljelentést tesz a rendőrségen a kórházi dolgozók és a betegek veszélyeztetése miatt.

Ezidáig Romániában már közel 130 ezer embernél mutatták ki a koronavírus fertőzést, amelyben 4862 ember vesztette életét.