Szokatlan a zsúfoltság a konditermekben, a hátterében a rezsiárak emelkedése áll. A diákok és nyugdíjasok számára általában kedvezőbb konstrukciót kínáló helyeken megnőtt azok száma, akik nem sportolni járnak hozzájuk, hanem csupán a járulékos szolgáltatásokat veszik igénybe: itt melegszenek, fürdenek, mosnak hajat, hogy odahaza megspórolják ezeknek a költségeit.

Fotó: Shutterstock

„Mi mossuk a törölközőket, nekünk kell gondoskodnunk a toalettpapír pótlásáról, de még az elektromos készülékeiket is az ittlétük alatt töltik. Van olyan nyugdíjas, aki egy ötkilós súlyzót se tudna megemelni, de nem is érdeklik az edzési lehetőségek, csak a mosdó holléte” – panaszolta el a Ripost-nak az egyik fővárosi konditerem edzője, aki azt is elmondta, hogy az áldatlan állapotok miatt már azt fontolgatják, hogy valamilyen támogatást kérnek, mivel számukra eleve jóval többe kerülnek az energiaszolgáltatások, amióta a cégek kikerültek a rezsivédett körből.

Ráadásul ez a fajta roham pont akkor jött, amikor megkezdődött a konditeremszezon, a legtöbb látogatójuk ugyanis eleve szeptembertől áprilisig érkezik, abban az időszakban, amikor a szabadtéri sportolásra kevésbé van lehetőség. A pandémia miatt már több mint száz létesítmény végleg lehúzta a rolót, a mostani helyzetben viszont alighanem újabb helyek kényszerülhetnek erre.