Még mindig dolgozik az álmentős, veszélyeztetve a betegek életét. Mint ahogy a Ripost megírta, Szent Borbála néven Facebookon hirdette magát a nem létező mentős cég, a mentőautónak lejárt a műszakija és egy olyan ember vezeti, aki a betegsége miatt nem dolgozhatna. Úgy szállít betegeket, hogy nem felel meg a tevékenységhez szükséges tárgyi és személyi feltételeiknek.

Fotó: Ripost

A férfi a lap cikkének megjelenésének napján újraindított egy korábban felfüggesztett egyéni vállalkozást és bejegyeztette a betegszállítási tevékenységet. Kimentek arra a 9. kerületi címre, amit a hatóságnak megadott, de a postaládán sem a neve, sem az egyéni vállalkozás nincs feltüntetve, pedig erre a jogszabály kötelezi. A mentőautó műszaki vizsgáját pedig azóta sem újították meg. A Ripost az elmúlt napokban több olvasótól is kapott jelzést, hogy látták az álmentőst a mentővel beteget szállítani.

Fotó: Ripost

Egyik olvasó az Irgalmasrendi kórháznál látta az engedély nélkül működő mentőautót. „A forgalommal szemben haladt, az út közepén próbált megfordulni, feltartva a forgalmat” – mesélte Tóth Zsombor, aki képet is készített a korábban Szent Borbála néven működő álmentőről.

Fotó: Ripost

A Frankel Leó utca az autók számára egyirányú, de az ott közlekedő villamos mindkét irányba mehet, ez téveszthette meg a sofőrt.

Nem volt rajta a Szent Borbála felirat, az esetkocsi feliratot és a korábban kimatricázott telefonszámot is leszedték – tette hozzá.

A kék lámpa is fent maradt az autón, pedig megkülönböztető jelzést a csak betegszállítást végző mentő nem használhat. A Ripost összehasonlította a rendszámot: valóban az a mentőautó volt, amiről korábban írtak.

Fotó: Ripost

Egy másik olvasók Monorierdőn, a vasútállomás közelében látta az álmentőt. „Több napon is láttam ugyanott parkolni, ugyanazon a helyen, különböző napszakokban” -mondta a Ripostnak egy helyi lakos, aki szintén felismerte az autót, lefotózta, és lap meggyőződött róla, valóban a korábbi Szent Borbálás mentő az.

Nagyon lepukkant állapotban van a jármű, első ránézésre melósokat szállító busznak néztem, aztán láttam rajta a kék lámpát és rájöttem, hogy ez az az álmentő, amiről a cikkben írtak” – tette hozzá az olvasó, aki munkahelye miatt nem akart névvel szerepelni.