
Most érkezett a szörnyű hír: tűz ütött ki egy szállodában, 14 ember meghalt
Két gyermek is az áldozatok között van.
A világ másik végéből érkezett a segítség a koronavírus miatt bajba jutott magyar étteremnek, ami végül jótékonysági főzéssorozattá nőtte ki magát.
Fantasztikus összefogás született, ami bizonyítja, nem számít a távolság, a magyarok a bajban is összetartanak. Nem várt segítséget kapott a budapesti Gléda vendéglő, amit az új-zélandi ANZIL Hungarian Restaurant magyar tulajdonosa keresett meg, hogy támogassa a koronavírus miatt bajba jutott éttermet.
Február közepén indult a Gléda vendéglő és az új-zélandi ANZIL Hungarian Restaurant közös akciója, amelynek keretében Új-Zélandon jótékonysági vacsorákat rendeznek, az adományokból pedig a Gléda hetente egyszer teljes menüt főz és szállít ki az óbudai anyaotthon lakóinak, így biztosítva pár nap munkát a kollégáiknak.
Az akcióhoz azóta többen is csatlakoztak a világ mindkét végén, így nemcsak a rendszeres főzés folytatódhat, hanem külön húsvéti csomagokat is összeállítanak az adományokból.
„A csomagba fogyasztásra kész, főtt, szeletelt sonkát, keménytojást és tormakrémet készítünk Gléda-stílusban, a tarjáni Szilvi Zöldség pedig újhagymát és friss retket tesz bele. A foszlós kalácsot Szabi a Péktől szerettük volna rendelni, de ő sem fogadott el pénzt, inkább 100 kalácsot süt az ajándékokhoz. A gyermelyi székhelyű Kreatív Ajándék pedig saját kézzel elkészíthető, kifesthető figurákat és fajátékokat rejt a csomagba, hogy maradandó ajándékot is hozzon a nyuszi„ – sorolja Kerekes Sándor, a Gléda vendéglő séftulajdonosa.
Az ANZIL Hungarian Restaurant adománygyűjtő akciójához Új-Zélandon már csatlakozott az Aucklandi Magyar Klub és a magyar ízeket készítő Szilvia's Little Kitchen, így az anyaotthon lakói egy hónapig még biztosan élvezhetik a világot átívelő gondoskodást, hiszen „aki szeret, az etet!”
Két gyermek is az áldozatok között van.
Több napig keresték.
Megszólalt az üzemeltető.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre