Bár párjával már nem éltek együtt, de mindketten megkapták a közös felügyeleti jog mindkettejüket megillette. Így történt, hogy a 29 éves Austin Stevens egyedül maradhatott a 10 hónapos kislányával.

A montgomery-i lakásból este 22 óra után hívta fel a 911-et a férfi, ahova azonnal kimentek a mentők, de a kislány életét már nem tudták megmenteni. Az egyik szobában találtak egy véres pelenkát is, amit azonnal átadtak a rendőröknek.

Ezután tartoztatták le az apát, aki először azt állította, hogy pár percre a fürdőkádban magára hagyta a picit, miközben ő a konyhába ment. Ott egy nagyobb puffanást hallott, mire állítása szerint azonnal berohant a kicsihez, majd felkapta, hogy az ágyra tegye, de Zarának lehanyatlott a feje. Stevens a vallomásában azt mondta, ezután hívta ki a mentőket.

Ezzel szemben Kevin Steele, a Montgomery megyei kerületi ügyész ismertette, hogy miután házkutatást tartottak a férfinél, kiderült, hogy a számítógépén az alábbiakra keresett rá.

  • Mi van, ha nem hallja a baba szívét vagy nem dobog
  • A babám nem lélegzik
  • Honnan lehet tudni, hogy meghalt-e egy csecsemő
  • Mi van, ha a baba abbahagyja a légzést

Stevens később elismerte, hogy pánikba esett, és az interneten próbált választ kapni ezekre a kérdésekre. Kiderült az is, hogy miután megerőszakolta a kislányát két nővel is csevegett majd egy órán keresztül. Csak ezután hívta ki a mentőket.

A férfit a rendőrök azonnal letartóztatták, egymillió dollár a váltságdíj.