Ahogy arról korábban beszámoltunk, péntek reggel nyolc óra előtt nem közlekedett a 2-es metró. A fennakadást azt okozta, hogy áramtalanítani kellett, mivel egy fiatalember saját életét kockáztatva a síneken rohangált.

A 21 éves férfi ellen közérdekű üzem működésének megzavarása miatt indítottak szabálysértési eljárást – közölték a police.hu oldalán.

A Rendőrség közleményében azt írta: Életveszélyes módját választotta Budapesten egy férfi 2022. május 13-án reggel, hogy eljusson a barátnőjéhez. Először az Örs vezér téri metrómegállóban lépett a sínekre 7 óra 45 perc körül, ekkor biztonsági őrök észrevették és kihúzták onnan. Másodszor már a Pillangó utcai megállóban bukkant fel, szintén a nyílt pályán sétálva. A Budapesti Rendőrfőkapitányság Közrendvédelmi Főosztály járőrei ekkor elfogták és a X. kerületi Rendőrkapitányságra előállították.

Az ittas férfi meghallgatásakor azt mondta a nyomozóknak, hogy barátnőjéhez akart eljutni, azért sétált a sínek között. Ellene közérdekű üzem működésének megzavarása miatt szabálysértési eljárást indítottak.

Kiderült az is, hogy a férfi ellen az Encsi Rendőrkapitányság szabálysértési elzárás miatt adott ki körözést, ezért őt a Miskolci Rendőrkapitányságra vitték – írták.

Elkészült a Metropol Nagy Budapesti Korrupciótérképe! Nézd meg, melyik kerületben mennyit loptak – kattints a milliárdokért!