RETRO RÁDIÓ

Elképesztő, egy rabbi szerint ezért ástak alagutat a jeruzsálemi templom alatt





Sokáig még csak a járat létezését sem tudták, de most kiderült az igazság. Egy rabbi annyira hisz a feltételezésben, hogy jogi lépéseket tervez a Vatikán ellen.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.11.
rejtély vatikán

Egy rabbi állítása szerint baljós tervet eszelt ki a Vatikán. Állítólag a jeruzsálemi templom alatt titkos alagutat ástak, hogy megszerezhessék Dávid király DNS-ét. A rabbi jogi lépéseket is tervez a katolikus egyház ellen.

A Regavim Mozgalom, Izrael nemzeti értékeinek védelmével foglalkozó csoport múlt héten ismét petíciót nyújtott be a jeruzsálemi önkormányzatnak. Követelésükben felszólították a hatóságot, hogy tegyenek valamit az illegális alagút ellen.

A zsidó rabbik szerint ugyanis a Vatikán megbízásából egy 600 méter hosszú és 1,5 méter széles alagutat ástak a Sion-hegyen lévő Dormition-templom alatt. A feltételezés szerint nagyjából 12 év alatt készült a járat, hogy senkinek ne szúrjon szemet. A Regavim állítása szerint a katolikusok az alagutat a Dormition Abbe főépületétől egészen a Beer Yousef épületben lévő papság lakóhelyéig ásták.

A csoport szerint az átjáró engedély nélkül épült és a felügyelet nélküli folyamatok megkárosíthatták a régészeti tárgyakat. Ám az egyik spirituális vezető meg van győződve arról, hogy az alagút célja sokkal baljósabb, mint az egyszerű szállítás.

Daniel Asor rabbi állítása szerint azért épült, hogy lehetővé tegye a Dormition egyház tagjai számára, hogy exhumálják Dávid király (Izrael királya, aki megölte az óriás Góliátot) maradványait, akit vélhetően a Sion-hegységbe temettek el. Asor azt is állítja, hogy az egyház a Vatikán utasítására Dávid király csontjaiból szeretne DNS-mintát gyűjteni. A megszerzett DNS alapján pedig egy embert szeretnének klónozni, hogy a világ számára a visszatérő Messiásként mutassák be.

Az Izraeli Antikviták Hatósága (IAA) azonban továbbra is cáfolja, hogy a Dormition egyháza alatti alagút szakasz létezik. A Jeruzsálemi önkormányzat nemrégiben engedett a nyomásnak és megvizsgálta az érintett területet. Kiderült, valóban létezik egy 150 méter hosszú alagút, ami több földalatti helyiségből áll és ősi műtárgyakat tartalmaz. Ennek ellenére a helyi önkormányzat még mindig nem számított fel az egyház számára földadót az illegális alagútért - írja a Daily Star.





Ezeket olvastad már?
Magyar Péter titkolni próbálja Bajnaihoz fűződő kapcsolatát

Magyar Péter titkolni próbálja Bajnaihoz fűződő kapcsolatát

A világ leghíresebb írója a születésnapján halt meg: biztos, hogy te is ismered

A világ leghíresebb írója a születésnapján halt meg: biztos, hogy te is ismered

Kiadták a riasztást: brutális, ami erre a 3 vármegyére lesújt

Kiadták a riasztást: brutális, ami erre a 3 vármegyére lesújt

Müller Péter: "Ilyen vészterhes időkben épeszű ember békepárti"

Müller Péter: "Ilyen vészterhes időkben épeszű ember békepárti"

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás