Hétfőn borult, párás időre számíthatunk, de keleten esetleg rövid időre felszakadozhat a ködfelhőzet. Szitálás többfelé előfordul. A délkeleti szél gyenge marad. Reggel +2, délután +4 fok körül alakul a hőmérséklet.

Kedden túlnyomóan borult égből eleinte csak elszórtan lehet szitálás, gyenge eső; majd az ország északi, északkeleti felén többfelé várható eső, záporeső. A délnyugati szél megélénkül. 3 és 9 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán délnyugaton az erősen felhős ég mellett rövid időszakokra már kisüt a nap. Ezzel szemben az ország északkeleti felén marad a borongós időjárás, délutántól ismét esőkkel. A délnyugati szél sokfelé lesz élénk. 5 és 12°C közötti értékeket mérhetünk – ÉK-en lesz a hűvösebb.

Szenteste napján erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte inkább csak délkeleten, délen, majd délutántól DNy felől egyre többfelé valószínű eső. 10 fok körüli enyheség várható. Így nem lesz idén sem fehér a karácsony.

Karácsony első napján délelőtt sokfelé várható kiadós eső, majd a viharossá fokozódó ÉNy-i szél hatására a hegyekben havas eső válthatja fel az addigi folyékony halmazállapotú csapadékot, de ezzel együtt csökken a felhőzet is. 4 és 9 fok közötti értékeket mérhetünk.
(Köpönyeg)