A megdöbbentő történet Barcarozsnyó városában történt, ami Romániában, Brassó megyében található. A szomszédos országban éjszaka 23 óra és hajnal 5 óra között országos kijárási tilalom van érvényben, ami alól csak indokolt esetben, munkavégzés vagy orvosi kezelés, gyógyszervásárlás ad feloldást.

A kijárási tilalom miatt egy férfit még januárban, 23 óra 20 perckor állított meg egy rendőr, hogy igazolja magát, ami rendben is van, mivel a „szabály az szabály”. Ebben nincs is semmi különös, a biztosúr az eljárás során rögzítette az úr adatait, ám a csavar ezután következett.

Vélhetően rossz adatokat rögzített a rendőr (Fotó: AFP/illusztráció)

Rövid idő elteltével a bediktált címre meg is érkezett a jegyzőkönyv, amit az ott lakók át is vettek, de a boríték kibontása után mindenki ereiben megfagyott a vér. Ugyanis a levélben a házba bejelentett férfi halott testvérének az adatai szerepeltek, aki még 2019-ben halt meg — adta hírül a foter.ro.

A furcsa történetről a barcarozsnyói polgármesteri hivatal illetékesei rántották le a leplet, miszerint tévedés történt, majd bocsánatot kértek. Elmondták, hogy a rendőr összetévesztette az élő „nyilatkozat nélkül sétáló” férfit a halott testvérével.

Információk szerint a járőr ismerte a testvérpárt, ezért is nagyon furcsa, hogyan tudta összetéveszteni a két embert.