Megbénult a közlekedés a Margit híd környékén, tüntetők állják el az utat





Lezárták a Margit hidat demonstráció miatt, ezért több járat is terelve vagy rövidebb útvonalon jár – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden a Facebook-oldalán.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.07.12.
V. kerület XIII. kerület tüntetés

Azt írták, hogy a 4-es és a 6-os villamos a Margit híd budai hídfő és az Oktogon között nem közlekedik, helyettük az 1-es és az 2-es metrót ajánlják.

A 9-es autóbusz terelve, az Árpád hídon keresztül közlekedik, nem érinti a Flórián tér és a Nyugati pályaudvar közötti megállókat. A 26-os, a 91-es, a 191-es és a 291-es autóbusz a Nyugati pályaudvar és a Margit híd budai hídfő között nem jár – tették hozzá.

Tüntetők tiltakoznak a fővárosban a kata módosítása ellen, a Kossuth téren gyülekezők később a Margit hídra vonultak kedd délelőtt, ahol akadályozták a forgalmat, a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) módosítása ellen tiltakozók a Facebookon előző este a parlament elé meghirdetett demonstráció résztvevői – jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.

A törvényjavaslatot kedden tárgyalja és fogadhatja el az Országgyűlés

A Kossuth téren egyebek között „Ne vedd el a katát!”, „Ne szavazd meg!” jelszavakat skandálták.

A téren megjelentek ellenzéki politikusok, így például az MSZP, a Momentum, az LMP, a Jobbik, a DK és a Párbeszéd képviselői is. Közülük többen a tüntetőkkel átvonultak a Margit hídra.

Nem sokkal 11 óra után a tüntetők egy csoportja a híd pesti hídfőjénél akadályozta a forgalmat, az autók és a villamosok álltak. A tüntetők egy másik csoportja a híd közepét foglalta el, a margitszigeti lejárónál.

Így tüntetnek a kata módosítása ellen – Fotó: Metropol

A rendőrök felszólították a tüntetőket, hogy ne akadályozzanak meg másokat a szabad mozgásban, és az úttestről menjenek a járdára.

A kata új szabályozása megőrzi a pozitívumokat, bezárja a kiskapukat

A kata új szabályozása a kormány szándékai szerint megőrzi az adónem eddigi pozitívumait, bezárja viszont azokat a kiskapukat, amelyek a jogalkotói szándékkal ellentétes magatartást váltottak ki az adózóknál – mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden az Országházban. A kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló törvényjavaslat vitájában az államtitkár expozéjában kiemelte: a javaslat célja, hogy olyan törvényi szabályokat alakítson ki, amelyek megőrizve a kisadózó vállalkozások tételes adójának eredményeit, biztosítják, hogy az adónem továbbra is elsősorban az eredetileg megcélzott kör, a ténylegesen is vállalkozási tevékenységet folytató legkisebb adóalanyok számára legyen vonzó adózási alternatíva. A cél a jövőben is az, hogy a lakosság részére saját szolgáltatást nyújtó, terméket értékesítő egyéni vállalkozók kapjanak lehetőséget arra, hogy a tevékenységüket terhelő valamennyi közteher fizetési kötelezettségét csekély adminisztráció mellett, méltányos mértékű adó megfizetésével teljesítsék – magyarázta. Hangsúlyozta: e célok megvalósítása érdekében született meg tíz évvel ezelőtt az a szabályozás, amely minden korábbinál kedvezőbb adókörnyezetet teremtett a legkisebb, jellemzően magánszemélyek részére szolgáltatást nyújtó vállalkozások, önfoglalkoztatók számára. Az adómérték és adminisztrációs terhek csökkentése mellett az adónem célja a gazdaság kifehérítése a kisvállalkozói tevékenységből származó jövedelmek legalizálásán keresztül – mutatott rá Tállai András.

Frissítés:

Garázdaság miatt előállítanak a rendőrök egy férfit a Margit hídi tüntetésről, mert leköpött egy járőrautót – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.

Az Erzsébet hídon is lassul a forgalom

A rendőrség beszámolója szerint tüntetők jelentek meg az Erzsébet hídon is, ahol a belső sávot foglalták el, mindkét irányban. A forgalom rendőri irányítás mellett a szabad sávokon halad.





Ezeket olvastad már?
Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

Hídpénzbotrány: súlyos büntetés fenyegeti a gyanúsítottakat

Hídpénzbotrány: súlyos büntetés fenyegeti a gyanúsítottakat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás