Félelmetes részletekről számolt be a mindössze 10 éves Jackson Bartley, a drámai pillanatokról, amikor megtámadta őt és édesapját egy cápa. A kisfiú a családjával a Perth melletti Coral Baybe utaztak. A vakáció részeként elmentek egy hajókirándulásra, majd búvárkodtak is. A kis Jackson először egy hatalmas árnyékot pillantott meg, majd egyik pillanatról a másikra, egy cápa közeledett felé, egyre gyorsabban és gyorsabban. Egyszer megpróbálta megharapni, majd visszatért, hogy fogait a gyerek lábába mélyessze, végül elúszott.

A kisfiú azt kiabálta az apjának, hogy „cápa”, majd megmutatta neki a brutális sérülését, ahol a ragadozó megharapta. Jackson azt is elárulta, mit gondolt a drámai pillanatokban. „Éppen búvárkodtam apámmal, amikor megláttam azt az árnyékot. Pár nappal korábban a bálnacápákkal snorkeleztünk, és mivel láttam egy dugongot, azt gondoltam, hogy az lehet. Aztán azt gondoltam, hogy talán egy zátonycápa lehetett, de aztán megpróbált megharapni. Közelebb jött, és egyre gyorsabb lett” – mondta Jackson a Mirrornak.

Az orvosok a parton voltak, amikor a rémisztő jelenet kibontakozott, és sikerült beugraniuk, és biztonságba helyezték a gyereket a parton. Később kórházba szállították, hogy ellássák a lábsérülését. „Véreztem. Abban a pillanatban azt hittem, hogy meg fogok halni, mert nagyon ijesztő volt” – tette hozzá a bátor iskolás fiú, aki nem hagyja, hogy a rémisztő találkozás elriassza a búvárkodástól.

„Egyszerűen imádom az óceánt. Még mindig szeretem a cápákat, de nem akarok túl közel úszni az ilyen nagyokhoz” – árulta el Jackson.