A héten búcsút inthetünk a maszkoknak





A héten várhatóan elérjük az 5,5, milliós átoltottságot, amelynek köszönhetően a maszkviselés és a védettségi igazolvány szabályai is megváltoznak.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.28.
védekezés

Változnak a maszkviselés és a védettségi igazolvány szabályai is a héten, miután elérjük az 5,5 milliós átoltottságot. Magyarország továbbra is élvonalban van átoltottság terén. Aki beoltatja magát biztonságban van, a virológusok szerint, az oltás a koronavírus delta variánsa ellen is védelmet biztosít. Hazánkban több mint egy hónapja, oltóanyagbőség van. Ezért aki regisztrál, meghatározhatja azt is, hogy a hatféle oltóanyagból melyiket kívánja igénybe venni. Magyarország egyébként, az alacsony átfertőzöttség miatt, ma már zöld zónában van, így a legnépszerűbb nyári nyaralóhelyekre korlátozás nélkül lehet majd utazni.

Az oltás véd az eddig ismert összes variáns ellen is Fotó:MTI/Balázs Attila

Folyamatosan csökken az új fertőzöttek és az elhunytak száma

Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát. A legutóbb közölt pénteki adatok szerint, 5 454 866 fő, közülük 4 728 655 fő már a második oltását is megkapta. Az új fertőzöttek napi száma a hét folyamán, péntekig bezárólag, mindvégig száz alatt volt és az elhunytak száma sem haladta meg egyik napon sem a tízet. A gyógyultak száma folyamatosan nő, amely közelít a 740 ezerhez.

Ezeken a helyeken marad kötelező a védettségi igazolvány

Az újabb enyhítésekről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatott. Eszerint a belső terekben nem lesz szükség a maszkviselésére és védettségi igazolványra sem a szállodákban, sem az éttermekben, sem a fürdőkben és strandokon. A maszkhasználat az egészségügy területén megmarad, illetve a védettségi igazolványt a továbbiakban a tömegrendezvényeken, a sportrendezvényeken, a koncerteken és az éjszakai zenés szórakozóhelyeken lesz kötelező bemutatni.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón bejelentette, az újabb enyhítés részleteit fotó: mti

Indul a nemzeti konzultáció

A héten újabb nemzeti konzultáció indul, amely a járvány utáni életről szól. A magyar kormány ezúttal is kikéri a magyar emberek véleményét a kérdésekben. Dömötör Csaba parlamenti államtitkár Magyarország Kormánya Facebook-oldalán közzétett videójában elmondta, hogy a konzultációban kíváncsiak az emberek véleményére a családi adó-visszatérítéssel kapcsolatban, a munkát terhelő adókra vonatkozóan, a családtámogatások és a nyugdíjak alkotmányos védelméről, hitelmoratórium meghosszabbításáról és a minimálbér 200 ezer forintra való emelkedéséről. „Ezek a lépések több millió magyar ember életét érintik. Ezért is biztatunk mindenkit arra, hogy

mondja el véleményét a nemzeti konzultációban” – mondta az államtitkár.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás