A politikus ismét kontroll beszélhetett, aminek meg is lett a következménye. Már megint úgy sértegette az embereket, hogy milliókat tudott megbántani egyetlenegy mondatával: szerinte azok a kommentelők és betelefonálók, akik kritizálják őt, azok mind „fideszes ügynökök”. A Fidesz támogatóit „fogyatékosnak” nevezte vasárnapi élő bejelentkezésében. Márki-Zay ezenkívül nyíltan támadta az oltási igazolványt, és az ingyenes parkolást végtelenül ostoba intézkedésnek nevezte. Azt is hozzáfűzte mondandójához, hogy aki hisz a Fidesznek, az ostoba.

Márki-Zay Péter ismét produkálta magát a Facebookon vasárnap este, sikerült újfent megsértenie magyar emberek millióit: dühkirohanásában a Fidesz támogatóit „fogyatékos propagandistáknak” nevezte.

Márki-Zay miközben társadalmi szolidaritásról, elfogadásról beszél, diszkriminatív és kirekesztő módon sértegeti embertársait a fogyatékos jelzővel, amely súlyosan megsérti a fogyatékkal élő emberek emberi méltóságát is.

A kommentelők nagyon felháborodtak, és egyértelműen elmondták a véleményüket az elhangzottakkal kapcsolatban.

Emlékezetes, hogy tavaly novemberben elképesztő videófelvétel látott napvilágot, amin a baloldal miniszterelnök-jelöltje felháborítóan beszél azokról, akik támogatják a rezsicsökkentést.

Sötétben tartott, trágyával etetett gombák” – Márki-Zay Péter így vélekedett a rezsicsökkentést támogatókról.