A Mediaworks Hírcentrum stábja követte a fővárosi kampányhelyszíneken a baloldali miniszterelnök-jelöltet, hiszen szerettek volna választ kapni azokra a kérdésekre, amelyek felmerültek Márki-Zay közelmúltban tett ellentmondásos és gyakran értelmezhetetlen kijelentéseivel kapcsolatban.

Márki-Zay Péter szinte valamennyi kérdésre – érdemi válasz helyett – „orbánviktorozott”, „lázásjánosozott” és „fideszezett”, vagy ellentmondott önmagának. Úgy tűnik, maszatolós kommunikációs stratégiájának a része, hogy minden érdemi kérdésre a valódi válaszok helyett a Fideszt és a miniszterelnököt szidja, és kedvenc becsmérlő szavát, az „ostoba” kifejezést is igyekszik beleszőni mellébeszélő válaszaiba.

Márki-Zay a rezsivel kapcsolatosan kifejtette, hogy a világpiaci árakba még Orbán Viktor sem tud beleavatkozni, majd másik kérdésre azt mondta, hogy be lehet avatkozni, de nem ostobán.

A gyermekvédelmi népszavazás kapcsán korábban azt mondta, hogy össze fogja tépni a szavazólapot, most viszont csupán azt mondta, hogy nem fog azon részt venni.

„A Fideszben egyébként van néhány zsidó is, bár elég kevés” – ezt még vasárnap, facebookos videójában jelentette ki a miniszterelnök-jelölt, akinek válaszaiból úgy tűnt, nem érti, mi ezzel a mondattal a probléma. Annak ellenére sem, hogy volt olyan járókelő, aki kifejezetten arra szólította fel, hogy ne zsidózzon – jegyezte meg a videó kapcsán a Magyar Nemzet.

Közben egy újabb furcsa jelenetet adott elő Péterfi Judit sajtófőnök asszony. A Mediaworks Hírcentrum munkáját végző riporterét úgy próbálta leállítani, hogy tovább kérdezzen, hogy túlharsogva „édesemnek” szólította és „cukinak” nevezte.