Rendkívüli látogatás az osztályvezető főorvos írásos engedélyével lehetséges, de csomagokat vihetnek be a hozzátartozók, amiket a B épület portáján vesznek át. Általános látogatási tilalom lépett életbe az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben is.

A Szent Margit kórházban látogatási tilalmat rendeltek el a Covid miatt /Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Emelkedésbe kezdett a koronavírusos megbetegedések száma – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője. Galgóczi Ágnes a Kossuth rádióban elmondta: a regisztrált fertőzöttek száma 55%-kal nőtt. A múlt héten 3042 új fertőzöttet találtak, jelenleg 233 beteget ápolnak kórházban, és 5 beteg szorul lélegeztetőgépre. Az új fertőzések többségét a omikron-vírusváltozat BA.2 alvariánsa okozza. A betegség lefolyásának súlyosságában nem tapasztalnak változást, de egyes betegeknél nem zárható ki, hogy a vírus komolyabb tüneteket okoz.

Július 1-jétől a kórházi oltópontokra péntekenként lehet oltásra menni, illetve a háziorvosnál is megkapható a vakcina. Galgóczi Ágnes kitért arra, hogy a jelenlegi helyzetben nincs szükség járványügyi intézkedésekre, azonban a zsúfolt, zárt helyeken mindig magas a fertőzés kockázata, így aki szükségét érzi, ilyen helyen viseljen maszkot.