Bár a koronavírus miatt a legtöbben bezárkózva várjuk, hogy újra szabadon élhessünk, egy Békés megyei kis településen ezt már most is megtehetik. Magyardombegyházán mostanra ugyanis szinte minden regisztrált megkapta az oltást – tudta meg a Blikk.

– Életvitelszerűen 120-an élünk itt, átlagosan 50–55 év közöttiek – mondta a lapnak Dinyés Ildikó polgármester.

– Senki sem fertőződött meg, nagyon fegyelmezett a lakosság, hiszen tudjuk, ha egy ember elkapja, a betegség végigmegy az egész falun. Március végére a második adagot is megkapják a regisztráltak, viccelődtem is, hogy zárt körű bulit csapunk utána – nevetett fel Ildikó.

Mint kiderült, a falu legfiatalabb beoltottja 19 éves.

Magyardombegyházán már szinte mindenki megkapta az oltást

Nagyon örülnek a helyiek, hogy a regisztrációt követően szinte már mindannyian felvehették az oltást. (Fotó: Wikipédia)

„Már most könnyedebb az életünk”

A településen mindenki másképp készül a vírus elbúcsúztatására, egy helyi férfi például új bográcsot vásárolt.

Én szoktam főzni, békeidőben előfordul, hogy 600-an is összegyűlünk. Bár a második oltást még nem kaptuk meg, már most könnyedebb az életünk. A szomszédokkal félelem nélkül ülünk össze egy-egy csésze kávéra– mondta a lapnak a 47 éves Túri Ferenc.

„Fellélegzett egy kicsit a falu”

Mint ismert, a járvány bárhol felütheti a fejét, kiváltképp zárt térben, ezért is örülnek nagyon az oltásnak a helyi pedagógusok és óvónők.

– Fellélegzett egy kicsit a falu. Én múlt héten kaptam meg az oltást. Óvónőként dolgozom, így eddig nagyon tartottam a fertőzéstől – mesélte a 43 éves Szilasi Anikó.