Néhány napja az egész világ azt nézte, ahogyan a Dánia–Finnország Eb-mérkőzés első félidejének hajrájában Christian Eriksen összeesett, és újra kellett éleszteni. Szerencsére a dán klasszis állapotát sikerült stabilizálni, nem úgy, mint a 18 éves Hegedűs Viktor Marcell esetében.

A családtagok ott lehetnek az edzésen

Hegedűs Viktor Marcell kiváló tanuló és sportoló volt. Jövőre érettségizett volna, és azt tervezte, hogy Zalaegerszegről Budapestre költözik, hogy egyetemre járhasson, illetve elfogadhassa végre a neki ajánlott modellszerződést. Hétfő délután azonban a halál közbeszólt, így már nem valósíthatja meg a terveit.

Viktor a focihoz értők szerint a Tarr Andráshida SC egyik legkiválóbb játékosának számított. Alaposan kivette a részét csapata sikeréből, hogy feljussanak az NB III-ba. Hétfőn éppen évadnyitó edzést tartottak, amikor a gimnazista hirtelen összeesett, és meghalt. A csapatnál szokás, hogy az edzéseket a hozzátartozók is megnézhetik, így a tragédiát végignézte a fiú családja is.

Szilvia, az édesanya még magához ölelhette a pályán szeretett fiát. Hirtelen szívmegállás vezethetett a tragédiához (Fotó: Facebook)

Beszélni sem tudtak már vele

Vajda Szilvia, a gyászoló édesanya megtörten nyilatkozott a Borsnak.

A nagyobbik fiam, Olivér a ZTE-ben focizik, és éppen szintén edzésen vett részt. Azonnal szóltunk neki, hogy mi történt, és ő természetesen a testvéréhez si­etett, hogy elbúcsúzhasson tőle. Beszélni már egyikünk sem tu­dott Viktorral, de legalább átölelhettük – mondta Szilvia, aki szerint fia semmilyen betegségben nem szenvedett, legalábbis nem tudtak róla.

Viktor elôtt nagy jövő állt, tele volt tervekkel (Fotó: Facebook)

Viktor a csapat egyik legvidámabb tagja volt. Szívesen szórakoztatta a barátait, ám a játékot komolyan vette. Az edzés előtt a nyári tervekről beszélgetett a társaival, szeretett volna velük elmenni a Balatonra. Egész nap mosolygott, talán ő sem sejtette, hogy a hétfő lesz élete utolsó napja.

Viktor valószínűleg hirtelen szívleállás miatt hunyt el. Élsportoló volt, sohasem dohányzott és nem is ivott. Egészségesen élt és táplálkozott, mindig vigyázott magára és az egészségére – csuklott el az édesanya hangja.

Hiába a rajongók, a kedveséért élt

Viktor a korából adódóan még a szüleivel lakott. Most azt tervezik, hogy érintetlenül hagyják a szobáját.

Soha az életben nem tudjuk feldolgozni a fiam elvesztését. Tökéletes ember volt, mindig kedves és udvarias. Népszerű volt a barátai és a lányok körében is, de ő csak a kedvesét szerette. Képtelen vagyok elfogadni, hogy most is múlt időben kell róla beszélnem, mert tudom, hogy örökre velünk marad. Ő az életem értelme! Büszke va­gyok rá, hogy az én fiam – fejezte be Szilvia.

A fiú édesanyja hosszú percekig szorította magához fiát (Fotó: Bors)

Szerelme ott állt az édesanyja mellett

Flóráról, Viktor barátnőjéről a Bors meg­tudta: ő is kénytelen volt végignézni szerelme haláltusáját. Hiába szólongatta a fiút, ő már nem reagált semmire.

Olivér, a sporttehetség 20 esztendős bátyja sosem felejti el a látványt, ami Andráshidán fogadta.

– Igazából még fel sem fogtam, hogy mi történt. Amikor megérkeztem, éppen az édesanyám ölelgette a testvéremet. Próbáltuk kihasználni az időt, hogy egy kicsit még együtt lehessünk, mielőtt Viktort elszállítják. Elképzelni sem tudok nála jobb testvért!

Soós Zoltán, az SC elnöke a Borsnak hosszan méltatta a magyar labdarúgás ifjú re­ménységét.

Kiváló játékos és csapattag volt. Minden szempontból a közösségbe illett, mert a cél, a győzelem iránti vágy vezette. Miután összeesett, megpróbáltuk lélegeztetni, majd a kiérkező mentők is egy órán át küzdöttek az életéért. A szívét sajnos nem sikerült újraindítani – mondta a megrendült vezető.