Vezetőszáron, összezuhant testalkattal lépett a tárgyalóterembe M. Richárd. A férfi 2017 májusában jogosítvány nélkül, közel 110 kilométeres sebességgel hajtott a Dózsa György úton, ahol összeütközött a szabálytalanul elékanyarodó Citroennel, amit belelökött egy trolimegállóba. A sofőr életveszélyesen megsérült, két várakozó pedig meghalt.

A férfit később 4 év fogházra ítélték, és örökre bevonták a jogosítványát, ennek ellenére többször elkapták engedély nélküli vezetésért, egyszer illegális szilveszteri bulit rendezett, később pedig egy újpalotai konditeremben bukkantak rá a járványügyi lezárások közepette.

M. Richárd védője az elsőfokú ítélet csökkentését kérvényezte, míg a Citroent vezető N. József és védője felmentésért fellebbezett. Az ügyész Richárd esetében súlyosbításért fellebbezett. Az ügyvéd kiemelte, hogy szerinte az elsőfokú bíróság nem volt tekintettel arra, hogy Richárd börtöntűrő képessége egyenlő a nullával, emellett gyógyíthatatlan vesebetegségben is szenved – írja a Bors.

„Az orvosi ellátásom nincs megfelelően biztosítva. Ezzel a médiacirkusszal milyen módon lehetne megcsinálni, hogy orvostól orvosig menjek?” – kérdezte M. Richárd a bírónőtől. „Túl van ez lihegve. Tudom, hogy az elsőfokú ítéletben fogházra ítéltek, de most legszigorúbb körülmények közt, magánzárkában vagyok, bilincsben. Tisztában vagyok a szabályokkal, de azt gondolom, soha nem vontam ki magam a felelősség alól, amit kirónak, leülöm. De ami történik velem, a média hatására, egészségügyi károkat szenvedek. Két orvosszakértő megállapította, hogy közvetlen életveszélyes állapotban vagyok” magyarázta, majd hozzátette, hogy sajnálja, ami történt, de az életét nem kéne kockára tenni.