A jászsági rendőrök gyanúsítottként kihallgattak egy 20 éves férfit, aki ellopta egy jászkiséri család feldíszített fenyőjét. A fát a nyomozók megtalálták és a sértett részére visszaadták – írták a police.hu oldalán.

A közleményben azt írták, hogy egy jászkiséri lakos tett bejelentést a rendőrségen 2021. december 25-én, hogy szenteste a családdal elmentek otthonról rokonokhoz, majd karácsony első napján délután tértek haza, és ez idő alatt betörtek a házukba. Az ingatlanból egy ismeretlen elvitte a család feldíszített fenyőfáját, valamint több hosszabbító kábelt és egy játék autót.

Szaloncukrok hevernek szanaszét a földön Fotó: Police.hu

 

A jászsági rendőrök adatgyűjtés során azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, és előállítottak a Jászapáti Rendőrőrsre egy jászkiséri lakost. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a 20 éves férfit, aki beismerő vallomást tett. Az eljárás során megállapították, hogy a jogsértő 2021. december 1-jén is megjelent az ingatlanban, akkor egy mobiltelefont töltővel együtt, valamint egy hosszabbítót vitt el. A rendőrök a fenyőt megtalálták, lefoglalták és a tulajdonosának visszaadták.

A rendőrök kihallgatták a tolvajt, aki beismerő vallomást tett Fotó: Police.hu

A Jászberényi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást – írták.