Életét vesztette egy tizenéves diák, miután lövöldözés tört ki a tennessee-i Knoxville középiskolájában.

A sokkoló bejelentést követően, miszerint egy fegyveres diák mászkál az Austin-East Magnet Középiskolában, a rendőrség nem sokkal 15 óra után nagy erőkkel vonult ki. A rendőrök egy mellékhelyiségben találtak rá a fegyveres tanulóra, de a felszólítás ellenére sem volt hajlandó megadni magát.

Amikor a fegyveres erők rárontottak a fiatalra, az tüzet nyitott. Meggondolatlan cselekedetével a tinédzser nem adott más választást a hivatásosoknak, az egyikük visszalőtt, amivel leterítette őt. Az összetűzés során egy rendőr súlyosan megsérült, a tinédzser pedig életét vesztette.

A történtek fényében a következő napokban a középiskola bezárt, de még az online oktatást is felfüggesztették. „Ami történt az egy szörnyű tragédia. A szívem megszakad, hogy ilyesmi történhetett egy iskolában” – nyilatkozta Bob Thomas az iskola felügyelője a Crime Online-nak. Az érintettek nevét nem hozták nyilvánosságra, de úgy tudni, egy személyt őrizetbe vettek, aki szemtanúja lehetett az eseményeknek.

Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen célból volt fegyver a hallgatónál és azt sem, mihez akart kezdeni vele. A válaszokat a tanútól várja a rendőrség.