RETRO RÁDIÓ

Solymászat, íjászat, agarászat – Megnyitotta kapuit a monumentális vadászati világkiállítás – Videó!





Az esemény 75 ezer négyzetméternyi látványosságot és izgalmakat ígér. A témák között a vadászat mellett megjelenik a természetmegőrzés jövőjének kérdése is. A programot 20 nap alatt több száz vidéki és kulturális rendezvény kíséri.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.09.25.
hatalmas élmény

Az „Egy a természettel” című világkiállítás 14.00 órakor kezdődik a Hungexpo területén, mint ahogyan a Metropol már megírta, a szervezők egyszerű és ingyenes megközelítést biztosítanak a helyszínre.

Fotó: „Egy a természettel” – Vadászati és Természeti Világkiállítás

Sokan támadják, „állatgyilkosságnak” nevezik a vadászatot kellő ismeret híján, pedig a vadászat és a természetvédelem szorosan összefügg, vadászat nélkül nincs fenntartható természetgazdálkodás. A vadászati világkiállítással szeretnénk kifejezni azt a büszkeséget, amit minden magyar jogosan érezhet” – mondta Kovács Zoltán, a világkiállítás kormánybiztosa, hozzátéve: Magyarország vadászati nagyhatalom, mind a vadállományt, mind a magyar vadászati kultúra tudásanyagát és régi hagyományát tekintve.

Fotó: „Egy a természettel” – Vadászati és Természeti Világkiállítás

Az „Egy a természettel” – Vadászati és Természeti Világkiállítás összköltségvetése 17 milliárd forint körül van, a lovas Európa-bajnoksággal együtt, amit szeptember első hetében tartottak meg. Az összegben benne van az elmúlt három év több száz vidéki felvezető rendezvénye, a támogatott programok, a projektcég költségvetése is, mondta el a kormánybiztos a Pesti Srácoknak.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezt láthatod a világkiállításon

Az ország legnagyobb kiállítási akváriumában például 2 méteres és 110 kilós halakkal is találkozhatunk majd, de lovas és vadászkutyás bemutatók is várják az érdeklődőket. Hat csarnokban állandó, kettőben cserélődő kiállítások lesznek.

MTI/Czeglédi Zsolt

Konferenciaközpont, Innovációs Showroom: Hat világkonferenciát tartanak Budapesten nemzetközi előadókkal. A konferenciák mellett ebben a pavilonban kap helyet a Future of Nature című innovációs showroom, lehetőséget biztosítva magyar startupoknak, cégeknek a bemutatkozásra.

Nemzetközi Csarnok: A kiállítók standjai mellett, itt, közel ezer négyzetméteren kap helyet egy VR-játéktér, ahol a látogatók kipróbálhatják magukat vadászként a virtuális valóságban, továbbá bepillanthatnak az európai erdők vagy az afrikai szavannák különleges hangulatú világába.

MTI/Varga György

Kereskedelmi csarnokok: A FeHoVa PLUSZ a vadászat, a horgászat, a különféle felszerelések és fegyverek bemutatása mellett kiemelt hangsúlyt fektet a vadászkutyás és lovas témákra. Az OMÉK agrárgazdasági rendezvényre számos külföldi szakmabelit is várnak.

Hal, Víz és Ember: Ebben a pavilonban Magyarország jellegzetes vizes élőhelyeit ismerhetjük meg. Az ország legnagyobb kiállítási akváriumában például 2 méteres és 110 kilós halakkal is találkozhatunk majd.

A hatalmas kiállítótér jelentős része valójában egy monumentális akváriumrendszer, ennek mentén elsétálva láthatjuk a Kárpát-medence halfaunájának napjainkban élő és egykoron honos képviselőit, csaknem 50 halfaj 2000 egyedével találkozhatunk.

Hagyományos Vadászati Módok: A hagyományos vadászati módokat − agarászat, solymászat, íjászat, elöltöltő fegyveres vadászat − bemutató kiállítás helyszíne. Mindemellett komoly szerepet kap a ló és a vadászat kapcsolatának a bemutatása. A pavilon külső környezetében folyamatosan lesznek hagyományőrző bemutatók.

MTI/Czeglédi Zsolt

Hazai és Nemzetközi Trófeakiálltás: A legkiválóbb hazai trófeák mellett itt mutatják majd be a nagyvilágból érkező, különlegesen értékes és ritka darabokat is. Itt kap helyet az európai preparátorbajnokság is.

Központi Magyar Kiállítás: A többnyelvű tárlat egy ezeréves sétára kalauzolja el a látogatót a Kárpát-medencében.

Kárpát-medencei Kincsestár: A 180 négyzetméter alapterületű kiállítótér felülnézetből egy keresztre hasonlít – utalva ezzel Szent Hubertusra, a vadászok védőszentjére, de jelöli a négy égtájat is. A kiállítást a Kárpát-medencét is magába foglaló, 8 országból származó magyar vadászati emlékekből állította össze egy interaktív múzeumi kiállításokra szakosodott szakértői és kreatív csapat.

Fotó: Markovics Gábor




Ezeket olvastad már?
Rejtélyes robbanás Angyalföldön - Ferencet megdöbbentette, mi áll a háttérben

Rejtélyes robbanás Angyalföldön - Ferencet megdöbbentette, mi áll a háttérben

Nincsenek szavak: egymást követik a hajnali fagyok

Nincsenek szavak: egymást követik a hajnali fagyok

Most kaptuk: balesetet szenvedett az utasokkal teli 4-6-os villamos, nagy a baj

Most kaptuk: balesetet szenvedett az utasokkal teli 4-6-os villamos, nagy a baj

„Meddig fajul a világ?” – óriási a felháborodás, meggyalázták a tragikusan piciként elhunyt Fanni sírhelyét

„Meddig fajul a világ?” – óriási a felháborodás, meggyalázták a tragikusan piciként elhunyt Fanni sírhelyét

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás