A hétéves Reuben Whittle hosszú ideje küzdött a leukémiával, és csupán két hétre volt a gyógyulástól és attól, hogy megkaphassa ikertestvére őssejtjét, de szervezete feladta a harcot.

Mindössze hároméves korában diagnosztizálták akut limfocitális leukémiával. Két éven keresztül kemoterápiával kezelték, aminek hatására a rákos daganata visszafejlődött, de sajnálatos módon idővel kiújult. A nagybeteg kisfiú ezután egy csontvelő-átültetésen is átesett, de nem sokkal a kezelés után visszaesett.

„Családként le vagyunk sújtva, és örökre hiányozni fog egy darab a családi egységünkből” – nyilatkozta a Mirror oldalának a kisfiú gyászoló édesanyja.

Reuben éppen a limfocitakezelésére várt, ami egyfajta immunterápia, de előtte alá kellett vetnie magát a vizsgálatoknak. Ekkor derült ki, hogy romlott az állapota, és súlyos gombás fertőzés alakult ki a mellkasában.

https://twitter.com/dpwhitbread/status/1389509637016281088

Végül a manchesteri Királyi Gyermekkórházban elhunyt. A kisfiút a kedvenc csapata, a Liverpool FC mezében helyezték örök nyugalomra. Ikertestvére, Rocco nem tudja még felfogni pontosan mi is történt, és rengeteg kérdése maradt.

Reuben családja azóta létrehozta a Red4Reu nevű kampányt a leukémiakutatás támogatására, eddig összesen 10 674,50 fontot (kb. 4 millió 428 841 forint) gyűjtöttek össze a kórház jótékonysági szervezetének.