RETRO RÁDIÓ

Kirúgták a fóti bunyós dokit, lehet, végleg felhagy a hivatásával





Munkanélküli lett a fóti bunyós doki. Lestár Ferencre rátámadt egy házaspár, majd a verekedés kezdeményezőjét a mentők vitték el a helyszínről. Az orvos most hivatása feladását sem tartja kizártnak.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.07.25.
munkanélküli

Január 8. reggel még egy általános szombati napnak tűnt dr. Lestár Ferenc számára, de aznap délutánra örökre megváltozott az élete. Ahogy más hétvégéken is szokott, megjelent a fóti orvosi rendelőben, hogy az ügyeletet ellássa. Mikor egy házaspár arra kérte, hogy állítsa be a feleség vérnyomását, közölte, hogy a szabályok szerint nem teheti, mert az normál háziorvosi feladat, ráadásul a rendszeres mérés szükségessége miatt nem is egyalkalmas eljárás. A páros éktelen haragra gerjedt, majd meglökték és megütötték az orvost. Dr. Lestár Ferenc védekezett, ám a férj nem hátrált. A verekedés még a rendelő előtti területen is folytatódott, végül viszont a támadó férfi maradt alul a szabadidejében testépítéssel is foglalkozó orvossal szemben. A férjet mentők vitték el a helyszínről, és közfeladatot ellátó személy elleni támadás címen eljárás is indult ellene. Az orvost sértettként hallgatták ki, az ügyet azóta sem zárták le, Lestár Ferenc azonban elvesztette az állását.

Az orvost csak sértettként hallgatta ki a rendőrség, mégsem praktizálhat Fotó: Knap Zoltán (KZ) Bors

„Úgy érzem, a cég rossz néven vette, hogy megvédtem magamat, mégsem azonnal rúgtak ki, mert a lepapírozás több hónapot vett igénybe. A szabályok szerint egy orvosnak öt­évente 250 kreditpontot össze kell gyűjtenie. Ebből 100 pont azáltal jár, hogy valaki folyamatosan dolgozik. A többit tanfolyamokon lehet beszerezni. Végül pont arra hivatkozva bontottak velem szerződést, hogy nincs elég kreditem, pedig más orvosokat hasonló helyzetben a gyakorlat szerint inkább felszólítják, hogy a maradék pontszámot záros határidőn belül szerezze meg” – mondta a Borsnak a bunyós doki, akit a váci ÁNTSZ időközben eltiltott a hivatása gyakorlásától.

„Egy napon a cég egyik középvezetője felhívott, és közölte: reggel 8-ig össze kell pakolnom a személyes holmimat. Egy héttel később aztán felajánlottak egy másik munkát, rendezvényeken kellett mozgóőrséget ellátnom. Három hétig eljátszották velem azt, hogy hirtelen felhívtak, órákon belül jelenjek meg az ország különböző pontjain, és lássam el a mozgóőrséget. Ezáltal teljesen tervezhetetlenné vált a magánéletem” – magyarázta az orvos, aki tavasz óta nem dolgozik. Jelenleg is munkát keres, de arról nincs meggyőződve, hogy továbbra is orvosként szeretne tevékenykedni. Ugyan hivatásának tekintette a gyógyítást, a néhány hónapos kényszerpihenő alatt volt ideje gondolkodni.

A fóti bunyós doki új életet akar kezdeni, végleg hátat fordítana a gyógyításnak Fotó: Knap Zoltán (KZ) Bors

„Egy orvosnak manapság nagyon sokat kell tűrnie a betegektől is. Meg­esett, hogy az ügyeleti időben csengettek a rendelő ajtaján. Mikor megkérdeztem, mi a panasz, csak annyit közöltek, hogy b*sszam meg az anyámat! Nem jöttem ki a béketűrésemből, de ha valaki fizikailag támad rám, úgy érzem, jogom van védekezni. Nos, az ilyen problémák egyáltalán nem hiányoznak” – mondta a doki.

Lestár Ferenc életét most a munkakaresés, a párkapcsolata és a testépítés tölti ki. Úgy tűnik, a közeljövőben egy gyógyszerekkel foglalkozó cégnél tanácsadóként tud elhelyezkedni.





Ezeket olvastad már?
Új kocsikkal mentik a gyerekek életét Budapesten

Új kocsikkal mentik a gyerekek életét Budapesten

„Nem hiszem el, hogy ez újra megtörténik” – kifakadt a lány, apja után a bátyját is halálra gázolták

„Nem hiszem el, hogy ez újra megtörténik” – kifakadt a lány, apja után a bátyját is halálra gázolták

Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás