Nagypénteken általában napos, gomolyfelhős idő várható, délelőtt még az ország északkeleti részében, majd délután inkább már csak a Tisza vonalának tágabb környezetében erősen felhős lehet az ég, szórványosan kialakulhatnak záporok is. Nagy területen megerősödik a szél. A hőmérséklet hajnalban általában +7 és +13 fok között alakul, de az átmenetileg derült, szélcsendes tájakon ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet +12 és +20 fok között változik; a déli megyékben lesz melegebb.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett sokfelé erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Szórványosan kialakulhat záporeső, elvétve zivatar. Késő délutántól, estétől az ország északi felén a hegyekben helyenként havas eső, egy-egy hózápor sem kizárt. A szél sokfelé erős lesz, az Észak-Dunántúlon viharos széllökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet –2 és +6, a csúcsérték +9 és +14 fok között várható.

Húsvétvasárnap a reggeli órákig, főként a hegyekben, még havas eső, egy-egy hózápor is kialakulhat. Napközben több-kevesebb napsütésre lehet számítani, de elszórtan előfordul záporeső, és sokfelé megerősödik a szél. A leghidegebb órákban –5 és +2, délután +8 és +13 fok között alakul a hőmérséklet.

Húsvéthétfőn általában többórás napsütésre lehet számítani. Számottevő csapadék nem valószínű, inkább csak az északkeleti határ közelében fordulhat elő egy-egy zápor. A szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban –7 és +1, napközben +11 és +16 fokot mérhetnek.