A francia politikai élet legfontosabb intézményének, a Sciences Po-ként nevezett FNSP elnöke, Oliver Duhamel lemondott posztjáról. Nem véletlenül: kiderült, hogy az ismert baloldali politikus, a francia Szocialista Párt tagja két éven át – 30 évvel ezelőtt – rendszeresen megerőszakolta 14 éves nevelt fiátírja az Origo.

French political specialist and scientist Olivier Duhamel poses on April 16, 1991 in Paris. (Photo by Mathilde de L’ECOTAIS / AFP)

A nevelt fiú ikertestvére, aki jogásznőként dolgozik, most jelentette meg „A nagy család” című könyvét, amelyből a Le Monde című francia napilap közölt részleteket, ez pedig megpecsételte Duhamel sorsát.

Az üggyel kapcsolatban 2011-ben az akkor már harmincas éveiben járó áldozatot kihallgatta a rendőrség, de nem hittek neki. A férfi édesanyja pedig nem gyermeke, hanem férje mellé állt, így végül a kisfiút megrontó politológusprofesszort ki sem hallgatták.

A könyvrészlet megjelenése után a férfit kirúgták az Europe 1 rádióadótól, ahol nemcsak rendszeresen politizált, de moralizált is. Azóta Duhamel – legalábbis az AFP elől – eltűnt, nem találják.