Mire készülhettek? Megdöbbentő részletek a fegyverarzenált rejtegető magyar testvérekről - sokkoló fotók!





Szinte egy egész fegyverraktár lapult az örkényi L. István tanyáján, ahol a zsaruk órákon keresztül számolták a melléképületben felhalmozott robbanószereket és töltényeket. A portára István lánya, Viola hívta ki egy vita miatt a zsarukat, ugyanis a fiatal nő féltette saját és szerettei életét.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.06.
Sokkoló

Szirénázó rendőrkocsik lepték el vasárnap késő este az L. család tanyáját, akik eredetileg egy családi vita miatt érkeztek a porta elé, ott azonban döbbenetes dologgal szembesültek. Az ott lakó L. István és lánya ugyanis kezdetben veszekedni kezdtek, és a hangos, éjszakába nyúló vita miatt hívták ki a rendőröket. Őket viszont István lánya, Viola azzal a hírrel lepte meg, hogy elárulta: édesapja valóságos fegyverraktárat rejteget a ház mögötti melléképületben. A meglepett rendőrök azonnal utánanéztek a do­lognak, de amit ott láttak, azon még ők is meglepődtek: az épületben ugyanis nem csak az ágy alá dugott, töménytelen mennyiségű lőszert, töltött fegyvertárakat és gyanúsan bombára emlékeztető anyagokat találtak, hanem a rendőrségi fegyverraktárat is meghazudtoló mennyiségű lő­szert, bombát és fegyvert is - számolt be a Bors.

Fotó: Bors

Órákon keresztül számolták

A döbbent zsaruk azonnal segítségül hívták a tűzszerészeket is, miközben gyorsan feltartóztatták Istvánt. A tűzszerészeknek és a zsaruknak nem volt egyszerű a munkájuk, még az ő sokat látott szemük is fennakadt azon, amit a melléképületben láttak:

Megszámolni is órákba telt a gyutacsokat, pisztolytárakat, valamint a 774 darab lőszert – tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitány­ság. – A tűzszerészek lépésről lépésre, centiről centire kellett, hogy haladjanak a mindenféle limlommal telepakolt melléképületben, nem tudhatták, mi alatt, miben mit találhatnak. Több felvonásban, összesen 12 órán keresztül vizsgálták át a helyszínt – tették hozzá. Kiderült, hogy Pista és öccse, Iván egy hernádi tanyáról lopkodták össze a fegyverkészletet és a több mint egykilónyi robbanószert.

774 darab lôszert találtak a házban Fotó: Bors

Féltette a saját és szerettei életét

Istvánt természetesen azonnal őrizetbe vették, és letartóztatták, míg öccsét, Lakatos Ivánt azóta is keresik. A közelben élők elárulták, hogy a családdal amúgy nem volt gond, a két lány, Mária és Viola nemrégiben költöztek apjukhoz, mindenki szerint kedves, egymást nagyon szerető testvérek. Úgy tudni, a család már korábban tudta, hogy Pista és Iván fegyvereket halmoz a hátsó épületben, ami miatt egyre jobban aggódtak.

Ivánt keresik a rendőrök (Fotó: Bors)

A robbanószer az épület mögött volt egy kidobott ágy alatt, ahol mi is aludtunk. Egyszerűen féltettem a lenti épületben lakó nagyszüleim, a szeretteim és a saját életemet is, ezért kénytelen voltam el­mondani a rendőröknek – mesélte a Borsnak szomorúan a fiatal lány, aki elmondta, hogy a bomba mellett egy fegyver megtöltött tára is ott lapult. A testvérek elmondták: azóta is nehezen birkóznak meg a történtekkel.

Kézigránát volt a szoba sarkában (Fotó: Bors)

– Nagyon nehezen éljük meg ezt az egészet, mert ugyan féltünk, de szeretjük az édesapánkat – mondták a Borsnak a nő­vérek.

Mária és Viola. Féltették az életüket (Fotó: Bors)

 





Ezeket olvastad már?
Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

Hídpénzbotrány: súlyos büntetés fenyegeti a gyanúsítottakat

Hídpénzbotrány: súlyos büntetés fenyegeti a gyanúsítottakat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás