A Metropol a helyszínen mérte fel, hogyan tudnak közlekedni az autósok és kerékpárosok az I. kerületi Clark Ádám téren a leszűkített körforgalomban.

Sajnos már az első napon kijelenthető, totális a zűrzavar mind a gépkocsival, mind a biciklivel érkezők számára. Összevissza terelik a kerékpárosokat, akik keverednek az autósokkal és a gyalogosokkal, így folyamatosan életveszélyes helyzetek állnak elő.

Úgy tűnik, az új és sajnos szinte kiismerhetetlen közlekedési szabályokkal járható körforgalomban inkább az az elv uralkodik, hogy „csak érjek át valahogy”. Ez pedig már a lezárás első napján balesetveszélyes helyzeteket teremtett.

A kerékpárosok félelmet nem ismerve hajtanak az autók közé, miközben a sofőrök nem győznek lassítani, hogy ne történjen baleset.

Az autósok közül már reggel sokaknál elszakadt a cérna. Volt, aki anyázva szidta a biciklivel elé vágó embert.

Lezárták a Lánchidat, totális káosz! Élőben jelentkezünk a Clark Ádám térről

Posted by Metropol on Tuesday, June 15, 2021

Életveszélyes kerékpársávok

Szűkített körforgalom, új kerékpársáv és életveszélyes megoldás: ez maradt a budapestiek ikonikus virágágyásának leaszfaltozása után. „Átmenetileg bevonjuk a területet a forgalomba, hogy enyhítsük az autósok kellemetlenségeit” – írta Karácsony a virágágyásról. Eközben mindössze annyi történt, hogy a hídra felmenő és onnan lejövő forgalmat megszüntette, leszűkítette a sávot, és kerékpársávot festett oda, ahol eddig nem volt. A bicikliseket két oldalról, a zebra közepéről engedik be a körforgalomba, hiszen az Alagútból kijövő, majd a Vár felé menő bicikliútról tudnak ezt követően behajtani a körforgalomba. Erre egy ponton lesz lehetőségük: ott, ahol a gyalogosoknak egy közlekedési lámpa nélküli zebrán kell átjutniuk a túloldalra. Ez azt jelenti, hogy egyetlen helyen fog összetömörülni mindenki: autósok, kerékpárosok és gyalogosok. Mi ez, ha nem életveszélyes?