Április 11-én, hétfő reggel 6 órakor megnyílik az autósok előtt a Margit híd és az Eötvös tér közötti teljes útszakasz, továbbá mindkét irányban használható lesz a Jane Haining rakpart a Lánchíd és az Erzsébet híd között, köszönhetően annak, hogy elkészült a város egyik elöregedett ivóvíz-főnyomócsövének cseréje a pesti Duna-part érintett szakaszain – írja a BKK.

 

Fotó: Metropol/NZ

Az id. Antall József rakparton, valamint a Jane Haining rakparton is a végéhez ért az ivóvízvezeték-építés: sikeresek voltak a nyomáspróbák, elkészült a nyomvonal burkolatának helyreállítása. Jelenleg az útburkolati jeleket festik fel, a munka hamarosan véget ér. A műszaki átadás-átvétel folyamata a tervezettnél korábban, április 10-ig lezárul, így április 11-től, hétfőtől ismét szabad az út a gépjárművel közlekedők előtt a pesti alsó rakparton a Margit híd és az Eötvös tér között, illetve tovább az Erzsébet hídig.

Rövidesen azonban újabb forgalmi korlátozásra számíthatunk: az id. Antall József rakparton, valamint a Jane Haining rakparton befejeződött ivóvízvezeték-építési munkák után a Széchenyi rakparton (a Jászai Mari tér és a Markó utca között) április 19-én kezdődhet a főnyomócső cseréje, és előreláthatólag 2022. negyedik negyedévében fejeződik be. Az azt követő ütemben, az Erzsébet hídi csomópontnál várhatóan idén júliusban indulnak a munkák.