„A járvány kezdete óta folyamatosan hazudnak és álhíreket terjesztenek” – jelentette ki a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár vasárnap az MTI-nek. Kovács Zoltán azt mondta: Magyarország – lakosságarányosan – az EU beszerzési rendszerén keresztül a jelenleg rendelkezésre álló összes vakcinákat megrendelte erre a félévre. „Ez azt jelenti, hogy nagyságrendileg 20 millió adag vakcinát rendeltek az Európai Unióból.”

„Ismét arra kérjük a baloldalt, hogy ha már nem segítik a járvány elleni védekezést, legalább ne hátráltassák azt hamis híresztelésekkel” Fotó: MTI/kormany.hu

„A probléma, hogy Brüsszelből nem érkezik elegendő vakcina, a megrendelt mennyiséget sem képesek időben leszállítani. Ez nemcsak Magyarországon van így, hanem az egész Európai Unióban” – tette hozzá az államtitkár.
„Ezért vásárolt a magyar kormány még Oroszországból és Kínából is vakcinát, további hétmillió adagot. ”Ismét arra kérjük a baloldalt, hogy ha már nem segítik a járvány elleni védekezést, legalább ne hátráltassák azt hamis híresztelésekkel„ – hangsúlyozta Kovács Zoltán.