Több olyan gyászoló is megszólalt, aki rokonát veszítette el a járványhullámban. Ők osztották meg szeretteik utolsó mondatait. Voltak, akik egy látogatás után úgy köszöntek el, hogy nem gondolták, hogy ez lesz az utolsó alkalom. Mások felismerték, hogy nincs tovább. Megrázó sorok következnek.

Koronavírus Románia

Illusztráció.
MTI/Veres Nándor

Egy Suzanne nevű nő arról számolt be, hogy borzalmas volt, mert nem tudott szerettével menni, amikor elvitték. Azt sem tudta igazán, mi történik, ez volt élete legtraumatikusabb eseménye. Ő azóta sem tudja feldolgozni a történteket, rokona kórházba kerülésekor még el sem tudta képzelni, hogy nem fog onnan hazatérni.

Ann arról beszélt, hogy órákig vártak a sürgősségin, majd kiderült, hogy édesanyjának a kórházban kell maradnia. Az asszony sírva könyörgött neki, hogy vigye haza, de neki nem volt választása. Ez a borzasztó emlék az utolsó közös pillanatuk.

Margaret is tiltakozást hallott utoljára anyukájától. Az asszony nem akart kórházba menni, és bár 91 éves volt, rossz volt a látása és hallókészülékre volt szüksége, a tudata tiszta volt. Azt üvöltötte lányának, hogy ne hagyja ott, mert onnan már soha nem fog hazamenni. Teljesen meg volt rémülve, és sajnos igaza lett.