Cook tünetei azután kezdődtek, hogy beoltatlan anyukájának pozitív lett a koronavírustesztje. Karra Harwood elmondta, hogy amint hazaért, elkülönítette magát a család többi tagjától, így vőlegényétől, Kali testvérétől, Kalitól és 5 hónapos húgától is, ám ők mégis mindketten elkapták a vírust. A Covid-fertőződött 4 éves kislánynak, akinek nem volt ismert alapbetegsége, gyorsan romlott az állapota.

„Olyan gyorsan történt. Próbáltam távol maradni tőle, nem akartam megfertőzni a gyerekeimet” – mondta az édesanya. Majd így folytatta: „Kali teljesen jól volt, aztán elment.”

A család otthoni karanténban van, de az anya attól tart, hogy 5 hónapos kislánya sem éli túl a vírust. Karra Harwood azt mondta, most sajnálja, hogy nem oltották be.

„Egyike voltam azoknak, akik ellenezték, ellene voltam. Bár soha ne tettem volna”– hangsúlyozta az anya, aki azt szeretné, ha nem csak egy kislányként emlékeznének az emberek elhunyt lányára.

– Olyan vicces és pimasz volt. Nem volt átlagos kislány. Inkább játszott a férgekkel és a békákkal, mint a masnival. Csak olyan csinos és élettel teli volt… gyönyörű volt” – emlékezett lányára Karri.

Mivel Harwood és vőlegénye munkanélküli volt a járvány idején, hogy ki tudják egyenlíteni számláikat, elindítottak egy gyűjtést a GoFundMe-n, ahol ezekkel a szavakkal búcsúzott lányától a megtört anya:

„Gyönyörű kislányunk ma reggel szárnyakat kapott. A szíve túlságosan tiszta volt ehhez a kegyetlen világhoz, és Isten úgy döntött, hogy szüksége van egy másik gyönyörű angyalra az oldalán. Mindannyian összetörtek és eltévedtek vagyunk, és csak próbáljuk kitalálni, hogyan tudjuk élni az életet az ő fénye nélkül.”